logo
RNTV Live

Cros pentru susținerea persoanelor cu afecțiuni hepatice

Cros pentru susținerea bolnavilor de hepatită - sursa foto - brasovultau.ro
rnews

Competiții de cros, astăzi,în trei orașe din țară, pentru susținerea bolnavilor de hepatită. Evenimentul are loc și la Ploiești.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România își propune, astfel, să atragă atenția că este nevoie de programe care să ajute la eradicarea acestei boli.

  Competițiile de cros fac parte din seria evenimentelor prin care APAH-RO marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitelor, stabilită la nivel internaţional, pe 28 iulie.

Acțiuni similare au loc azi și în București și Brașov.

  Alianţa Mondială a Hepatitei şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţin eradicarea hepatitei virale ca ameninţare la adresa sănătăţii publice în regiunea europeană până în 2030, recomandând statelor să dezvolte programe ce includ etape esenţiale precum prevenţia, diagnosticarea şi tratamentul. Ne dorim ca un număr cât mai mare de adulţi şi copii să se înscrie la Crosul «Împreună pentru 2030». Vrem să arătăm că prin solidaritate putem atrage atenţia asupra necesităţii de a investi în sănătate. Și asta pentru a avea o societate formată din persoane active, implicate şi conştiente de nevoile celor din jur, a explicat Marinela Debu, preşedinte APAH-RO.

Se va concura la următoarele probe: 230 metri: două categorii de vârstă (copii între 5-8 ani şi între 9-12 ani) şi 2030 metri: trei categorii de vârstă (copii între 13-18 ani şi adulţi între 19-25 ani şi peste 25 ani).

Vor fi acordate diplome şi medalii pentru primii trei clasaţi în fiecare probă, dar şi alte premii primilor câştigători de la fiecare probă până la locul opt inclusiv.

sursa – www. cros.hepato.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor