logo
RNTV Live

Criza se resimte și la una dintre cele mai mari fabrici de procesare a cărnii, cea de la Filipeștii de Pădure/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Criza se resimte și la una dintre cele mai mari fabrici de procesare a cărnii, cea de la Filipeștii de Pădure

Procesatorii de carne si produse din carne din Romania traverseaza o perioada dificila, avand in vedere conflictul armat din Ucraina, dar si cresterea masiva a preturilor carburantilor. Asa se face ca impasul mareste pretul final al produsului la raft. In lista minusurilor din domeniu se inscrie si lipsa soferilor, care face cu atat mai dificil procesul de distibutie si import-export. Tara noastra inregistreaza, spre exemplu, un deficit la stocul de carne de porc, pentru procesare, unde se inregistreaza o lipsa de peste 80 de procente. Asa ca importam materie prima, iar timpul de asteptare pentru livrare a inceput  sa creasca simtitor in ultimele zile.

Procesatorii de carne din țara noastră traversează o criză care se reflectă la raft

Procesatorii de carne din tara noastra traverseaza o criza generata de factorii acestei perioade. Razboiul din Ucraina, cresterea pretului la carburanti si cantitatea extrem de scazuta de carne de porc de pe piata interna, necesara in productie. Asa se face ca speranta este in importul din tarile de peste granite. Doar ca si aici apar blocaje. Doua dintre ele, mai sus amintite, cu greu pot fi remediate.

Dar sunt si alte motive pentru care preturile finale ale preparatelor din carne ajuns sa creasca masiv. Sunt unele tari cu care Romania poate sa faca schimb de produse, doar ca pentru a fi acceptate la import si export, au nevoie sa fie trecute printr-un proces de pregatire anterior al carnii, pe care nu toate statele l-au omologat. Asa ca sunt doar anumite zone din care tara noastra poate sa achizitioneze. Asa ca anumite tipuri de carne ajung sa ne coste o mica avere.

Criza se resimte și la una dintre cele mai mari fabrici de procesare a cărnii, cea de la Filipeștii de Pădure

Intr-una dintre cele mai mari fabrici de procesare a carnii din tara noastra, de la Filipestii de Padure, Prahova, se resimt toate aceste minusuri. Reprezentantii companiei cauta diverse solutii, pentru ca produsele sa aiba aceeasi calitate, iar preturile sa fie mentinute intr-o pondere acceptabila.

La toate aceste minisuri se mai adauga un aspect negativ. Pentru prima data in ultimii 30 de ani, productia interna de carne de porc asigura sub 35% din consum, din cauza Pestei Porcine Africane.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor