logo
RNTV Live

CRIZA DE MEDICI LA SPITALUL JUDETEAN PLOIESTI. SPECIALITATI RAMASE FARA GARDA/VIDEO

Georgescu Cristi

Criza de medici de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti se adanceste. Sectiile de cardiologie si neurologie sunt specialitatile care duc cea mai mare lipsa de specialisti. Din cauza numarului mic de doctori, sunt zile intregi cand garzile nu pot fi asigurate. Ofertele unitatilor medicale din privat ii fac pe oameni sa renunte la sistemul privat. Odata cu lipsurile din spitale apar si problemele. Sunt fise de garda in care medicii din urgente scriu chiar si motivele pentru care anumiti colegi nu vor sa consulte pacientii.

“Doctora…. afirma ca este ora 20.00 si ea este platita la ora si nu este angajata spitalului. Refuza sa vada pacientul”….. Este observatia notata in rubrica de consult cardiologic de catre medicul din urgente, pe o fisa a unei paciente de 73 de ani. In realitate, sustiune coducerea Spitalului de Urgenta din Ploiesti, intr-un final bolnava a fost consultata de catre un specialist.
Sunt zile in care anumite garzi nu pot fi asigurate de catre medici, pentru ca este o lipsa majora in schema de personal. Uneori acestia vin si de acasa, pentru a consulta anumite cazuri.

Asa s-a intamplat si in cazul medicului in rubrica careia specialistul din UPU a notat adliteram ceea ce i-a fost transmis prin telefon. Cardiologul statuse in unitatea medicala peste 12 ore, dupa o noapte de garda istovitoare, sustin reprezentantii conducerii.

In sectia de cardiologie, care pune cele mai multe probleme in schema de personal, lucreaza in prezent trei medici angajati si doi colaboratori, dintr-un total de 15, cati ar trebui sa existe.

Adica seful sectiei cardio este chemat si noaptea de acasa, ori din libere, cand se prezinta in urgente cazuri mai grave. Multi specialisti aleg sa lucreze in mediul privat.

Desi au mai fost facute angajari, lipsa de specialisti este si in sectiile de neurologie, boli interne, chirurgie vasculara, urologie, nefrologie si hematologie.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor