logo
RNTV Live

Criza alimentară, demontată de Ministrul Agriculturii/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Criza alimentară, demontată de Ministrul Agriculturii.

Desi tot mai multe voci avertizeaza ca ne vom confrunta cu o criza alimentara majora, seful Ministerului Agriculturii de la Bucuresti sustine ca un astfel de scenariu nu va deveni realitate. Adrian Chesnoiu admite ca, in viitorul apropiat, vom „scadea putin” fata de anul 2021, insa spune ca acest lucru nu inseamna ca vom muri de foame. Despre preturi si scumpiri, oficialul social-democrat a spus ca nu se poate asigura decat ca fermierii au parte de o productie cel putin constanta.

Criza alimentară, demontată de Ministrul Agriculturii

Se va confrunta Romania cu o criza alimentara? Este intrebarea ce sta pe buzele tot mai multor romani. Desi la nivel international se sustine ca nimeni nu va scapa de ea si ca foametea va conduce la numeroase cazuri de malnutritie, seful Ministerului Agriculturii sustine ca nu este cazul de asa ceva.

Pe de alta parte, in urma cu circa o saptamana, Guvernul Romaniei a elaborat o ordonanta de urgenta fara precedent, prin care fermierii, depozitarii, procesatorii si comerciantii din tara vor fi obligati sa informeze statul roman in legatura cu stocurile de alimente de care dispun.

Tinand seama ca in anul 2021 productiile agricole au fost foarte bune, iar recoltele au fost bogate. Romania nu are motive de ingrijorare ce vizeaza consecintele fatale ale unei crize alimentare, spune Chesnoiu.

Oficialul a dar asigurari, ca sustine fermierii tocmai pentru ca productia sa ramana cel putin constanta, si astfel costurile sa nu creasca.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor