Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat o expansiune remarcabilă a utilizării catalogului electronic în școli, cu o creștere de peste 60% comparativ cu anul trecut. Conform noilor date, aproximativ o școală din patru va adopta acest sistem digital în anul școlar următor, facilitând accesul în timp real la informațiile școlare pentru părinți, informează News.ro.

„Continuăm digitalizarea educației: numărul școlilor care utilizează catalogul electronic a crescut cu peste 60% față de anul trecut! Mai mult de o școală din patru va folosi acest instrument care permite părinților să monitorizeze în timp real performanța academică a copiilor lor”, a declarat Ligia Deca într-o postare pe Facebook vineri seară.

Pentru detalii suplimentare, lista școlilor care vor implementa catalogul electronic în anul școlar următor este disponibilă aici.

În aprilie, Ministerul Educației a avansat propunerea de implementare uniformă a catalogului electronic în întregul sistem educațional. Ordinul care stabilește detaliile acestei măsuri este în prezent în dezbatere publică, iar catalogul electronic ar urma să devină funcțional în termen de 24 de luni de la aprobarea acestuia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews