logo
RNTV Live

Creștere alarmantă a cazurilor de gripă în România. Prahova, în top

sursă foto Cap Limpede
Erika Stoica

Raportul recent publicat de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) aduce la lumină o situație îngrijorătoare în ceea ce privește răspândirea gripelor în România. În perioada 29 ianuarie – 4 februarie, aproape 8.400 de cazuri de gripă clinică și 268 de cazuri confirmate de laborator au fost înregistrate în întreaga țară.

Datele furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP arată că numărul total de cazuri de infecții respiratorii, inclusiv gripa clinică, infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii, a crescut cu 36,5% față de aceeași perioadă a sezonului precedent, atingând un total de 135.870 de cazuri.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul București, urmat de județele Cluj, Brașov, Constanța, Prahova și Iași. În plus, au fost confirmate 45 de cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu două cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă.

De la începutul sezonului de gripă, au fost înregistrate 1.509 cazuri confirmate de laborator, iar 65 de decese au fost atribuite infecției cu virus gripal. Specialiștii atrag atenția că incidența infecțiilor respiratorii a depășit nivelul mediu calculat pentru ultimele sezoane, iar activitatea gripală a continuat cu o intensitate înaltă și o răspândire geografică extinsă a virusurilor gripale în întreaga țară.

Până în prezent, peste un milion de persoane au fost vaccinate împotriva gripei în cadrul campaniei naționale de vaccinare, iar autoritățile îndeamnă populația să se vaccineze pentru a preveni răspândirea bolii și pentru a reduce impactul asupra sistemului de sănătate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor