logo
RNTV Live

Copiii din Filipeştii de Pădure vor avea o creșă nouă și un afterschool

cresă Filipeştii de Pădure
Mihai Constantinescu

Copiii din Filipeştii de Pădure vor beneficia de o creșă noua și un afterschool, graţie edilului şef, Ciprian Morărescu care face eforturi pentru îmbunătățirea actului educațional și ajutorarea părinților în creșterea copiilor. Astfel, Primăria a achiziționat de la Societatea Națională a Cărbunelui (societate aflată în faliment), Grădinița nr.1 (fosta creșă) Imobilul urmează să fie introdus în circuitul învățământului preșcolar și școlar.

Pentru că reabilitarea clădirii presupune costuri foarte mari, lucrările urmează a fi realizate prin accesarea de fonduri europene sau guvernamentale. Primaria Filipeștii de Pădure va demara in cel mai scurt timp procedurile de accesare ale acestor fonduri. S-a reușit deja să fie introdus acest imobil în programul de eficientizare energetică.

“Dorința noastră este ca această clădire să devină un corp comun pentru o nouă creșă și un afterschool. Deși copiii din Filipeştii de Pădure „abia aşteaptă să sune de ieşire” considerăm că programul „școala după şcoală” este o necesitate. Totodată o creșă ajută copilul sa devină sociabil, să vorbeasca și să dobândească deprinderi specifice.Atunci cand programul zilnic de muncă nu le permite părinților să fie acasă un afterschool este parte foarte importantă din creșterea și educația unui copil oferindu-i siguranță, dar și multe alte beneficii. Aici, copiii pot lua parte la diverse activități menite să contribuie la dezvoltarea lor cognitivă”, a precizat primarul Ciprian Morărescu.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ciorna-automscreening-pentru-femeile-din-filipestii-de-padureata/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor