logo
RNTV Live

HIDRO PRAHOVA a sesizat autoritățile de control cu privire la poluarea Stației de epurare Ceptura. Surse: Poluatorul este Crama Ceptura/ FOTO

poluare-de-la-Crama-Ceptura
Mihai Constantinescu

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a sesizat autoritățile de control cu privire la poluarea Stației de epurare Ceptura

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a sesizat Administrația Națională Apele Romane – SGA Prahova și Garda Națională de Mediu din Prahova cu privire la deversarea de ape neconforme în rețeaua de canalizare din comuna Ceptura, fapt de natură a produce poluarea rețelei publice de canalizare și a Stației de epurare din comuna Ceptura.

În data de 3 martie 2021, potrivit unei note de constatare întocmite de reprezentanți ai societății HIDRO PRAHOVA SA și Poliția Locală din comuna Ceptura, pe canalul colector din zona amonte față de gura de evacuare a Stației de epurare Ceptura, au fost depistate deșeuri rezultate din fabricarea vinului, puternic mirositoare, de culoare roșie-mov. Acestea au fost deversate în rețeaua de canalizare prin intermediul unui racord ilegal, provocând grave deficiențe în funcționarea Stației de epurare Ceptura.

Sursa poluării a fost identificată ca fiind unul dintre producătorii de vinuri din zonă. Numele acestuia și probele privind deversarea ilegală au fost comunicate autorităților, conform procedurilor în vigoare și legilației aplicabile. Față de această situație, societatea HIDRO PRAHOVA SA a solicitat instituțiilor competente ale statului să intervină pentru a opri acțiunea de poluare a canalului.

HIDRO PRAHOVA a înștiințat atât autoritățile locale, autoritățile cu competențe în problematica de mediu, cât și agenții economici care își desfășoară activitatea în localitatea Ceptura cu privire la faptul că Stația de epurare se află în revizie tehnică în perioada 25.02.2021 – 25.03.2021. Conform prevederilor contractuale, apele uzate evacuate de agenții economici trebuie să respecte limitele maxim admise prin legislația în vigoare.

Potrivit unor surse, se pare că poluatorul este Crama Ceptura.

sursa comunicat pe pagina de Facebook HIDRO Prahova SA

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor