logo
RNTV Live

Cosmin Contra, un antrenor scump!

531ebb9495f9cfee36000000
Cristian Anghelescu

Fost antrenor al Petrolului, Cosmin Contra face parte din galeria selectă a celor mai scumpi antrenori transferaţi de către cluburi!

“Guriță ”face parte din grupul celor mai scumpi antrenori transferaţi vreodată, alături de nume precum Jose Mourinho, Andre Villas-Boas, Manuel Pellegrini sau Unai Emery. Recunoașterea a venit după ce, anul trecut, plecat mai mult de nevoie, pentru a salva clubul pentru care a evoluat în perioada 2005-2009 şi la care a antrenat timp de 11 luni, acesta a trecut de pe banca lui Getafe la Guangzhou R&F, în schimbul a patru milioane de euro!

Recunoașterea este cu atât mai prețioasă cu cât se cunoaște că sunt rare  cazurile în care cluburile transferă antrenori.

Cel mai scump antrenor transferat vreodată este Andres Villas-Boas. Pentru a-l lua de la FC Porto, Chelsea a plătit în 2011 clauza de 15 milioane de euro. Ulterior, Villas-Boas a dezamăgit şi a fost dat afară de la Chelsea. Pe locul secund în această listă se află Jose Mourinho, căruia Real Madrid i-a plătit lui Inter 8 milioane de euro pentru a-l lăsa să plece. Podiumul este completat de Brendan Rodgers, manager pentru care Liverpool i-a plătit lui Swansea 5 milioane de euro.

sursa foto: sportpictures.eu

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor