logo
RNTV Live

Coşmarul şoferilor este pe sfârşite. CNAIR a semnat contractul pentru construirea centurii Comarnic

Construirea centurii Comarnic se va realiza în patru luni
Mihai Constantinescu

Construirea centurii Comarnic se va realiza în patru luni

Coşmarul şoferilor este pe sfârşite. CNAIR a semnat ieri contractul pentru construirea centurii Comarnic

Printr-un comunicat de presă au fost anunţate şi firmele care se vor ocupa de construcţii. Este vorba de asocierea dintre firmele Next Level Europe SRL, Eurostrade Srl și Groma Societa di Ingegneria.

Valoarea contractului este de 17,04 milioane lei, fără TVA, și are o durată de 31 luni (3 luni perioada de proiectare, 4 luni durata de execuție și 24 luni perioada de notificare a defecțiunilor). Viteza de proiectare a ocolitoarei este de cel puțin 50 de kilometri la oră, a solicitat compania de drumuri.

“Având în vedere faptul că pe DN 1, sectorul ce leagă Bucureștiul de Brașov, intensitatea traficului este în continuă creștere, CNAIR SA a demarat realizarea variantei de ocolire a orașului Comarnic necesară pentru creșterea capacității de trafic pe tronsonul aflat pe Valea Prahovei”, se specifică în comunicatul de presă al CNAIR.

Previziuni sumbre

Pe hârtie totul pare în regulă. Publicația Zf.ro afirmă însă că lucrurile nu stau tocmai aşa şi asta pentru că CNAIR a dat un proiect de maximă importanţă pe mâna a două companii care cel mai probabil vor bloca proiectul încă de la început. Afirmaţia vine în urma unui precedent care se referă la Centura de la Mihăileşti, Giurgiu. În acest caz licitaţia a fost câştigată de spaniolii de la Copisa şi după un an nu s-a construit nimic.

Potrivit experţilor, să nominalizezi la construcţia unui proiect de infrastructură companii fără angajaţi înseamnă condamnarea din start a lucrării şi implicit blocarea sa, notează sursa menţionată.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor