logo
RNTV Live

Coşmar trăit de familiile din cartierul Malu Roşu. Copiii lor sunt bătuţi şi umiliţi de o familie de romi. Părinţii, obligaţi să-şi ţină minorii în case/FOTO

Coşmarul părinţilor cu copii din Malu Roşu, fără sfârşit. Până în prezent nu a fost luată nici o măsură împotriva bătăuşilor
Mihai Constantinescu

În cartierul Malu Roşi copiii sunt bătuţi, înjuraţi şi scuipaţi de minorii romi

Coşmar trăit de familiile din cartierul Malu Roşu. Copiii lor sunt bătuţi şi umiliţi de o familie de romi. Părinţii, obligaţi să-şi ţină minorii în case pentru a-i putea proteja. 

Copiii din cartierul Malu Roşu nu mai ies pe stradă neînsoţiţi pentru că le este frică de o familie de romi care locuieşte pe strada Aleea Profesorilor, capăt cu Moşneni. Au pus pur şi simplu stăpânire pe cartier şi terorizează orice copil este întâlnit pe drum şi care nu este însoţit de un adult.

Vineri, o fetiţă de 11 ani a fost bătută de una dintre adolescentele familiei de romi, ziua în amiaza mare. Fetiţa era însoţită de mai mulţi copii. Voiau să se ducă în parc să se joace, când în drum i-a ieşit bătăuşa. A început să o înjure şi să o ameninţe după care i-a aplicat mai multe lovituri la picioare. Speriat, copilul i-a cerut ajutor tatălui ei care a venit într-un suflet să vadă ce s-a întâmplat. Fetiţa plângea şi era foarte speriată, iar picioarele o dureau foarte rău din cauza loviturilor.

După cum era şi normal, părintele s-a dus la mama bătăuşei şi i-a cerut să fie găsită, pe cale amiabilă, o soluţie. Fără succes însă. Aceasta a recunoscut că nu are ce să-i facă pentru a o stăpâni.

Bătuţi şi umiliţi în propriul cartier

Nu este singurul copil care a avut de suferit din cauza acestei familii. De atacul lor nu scăpat nici un copil, mai ales că au foarte mult timp liber. Sunt mai tot timpul pe stradă pentru că nu se duc la şcoală. De educaţia lor se ocupă doar”maidanul”.

” Fata mea s-a dus într-o zi să cumpere ceva de la magazin. De frica lor s-a dus la cel de pe strada Oltului A ocolit zona în care stau ei… Dar nici acolo nu a scăpat de atacuri. Tot drumul doar au înjurat-o şi au scuipat-o. A venit acasă plângând în hohote. M-am dus să port o discuţie cu părinţii uneie dintre ele. Mama mi-a zis scurt:”Nu am ce să-i fac. Când pleci tu o să o bat rău de tot. O umplu de sânge.”

Şi nu s-a întâmplat o singură dată să fie terorizată de ei. Şi când este însoţită de mine, îşi permit să ne înjure. Pe fiica mea de fiecare dată când o vede o ameninţă că o să o bată. “,a explicat o mămică.

De atacurile romilor a avut parte şi un alt băieţel. Acesta a fost prins la joacă între blocuri şi a fost lovit cu putere în zona intimă. Bunicul acestuia a făcut plângere la poliţie atunci. Dar până acum nu s-a întâmplat nimic.

Părinţii îşi ţin copiii în case

Pentru a-şi proteja micuţii, fie ei fete sau băieţi, mulţi dintre părinţi preferă să nu-i mai lase în faţa blocului să se joace. De parc nici nu se poate pune problema pentru că ar fi  prea riscant.

“După ce fata mea a fost bătură şi scuipată am decis să nu o mai las neînsoţită pe stradă şi nici în parc. Când se face întuneric ieşim doar dacă este maximă necesitate. Dar nici ziua nu este mai puţin periculos. Nu ştiu ce putem face. Bunicul unui băieţel din zonă a povestit poliţiştilor prin ce trece şi….degeaba.

Cea care mi-a scuipat fetiţa i-a zis atunci că:” Ţiganii fac legea în cartier”, a spus mămica unei fetiţe de 12 ani din cartier.

 

Mai jos imagini cu casa unde locuieşte una dintre minorele care bate şi umileşte copiii vecinilor:

 

Republikanews solicită Poliţiei Prahova să ia măsuri urgente în acest caz.

Foto reprezentativă cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor