logo
RNTV Live

Coşmar pentru Halep în primul tur la Australian Open!

dez
Cristian Anghelescu

Simona Halep (4 WTA) a fost învinsă fără drept de apel în primul tur la Australian Open, de americanca Shelby Rogers (57 WTA), scor 6-3, 6-1. Românca a cedat pentru al doilea an consecutiv în manşa inaugurală a Grand Slam-ului de la Melbourne.

“A avut noroc la tragerea la sorţi”, era mesajul care putea fi citit cel mai des pe grupurile de Facebook. Se mai presupunea că Simona a învăţat din greşeala de anul trecut, atunci când a pierdut cu Zhang în turul I la Melbourne… În acelaşi timp, Halep părea motivată şi pregătită 100% în urma antrenamentelor spartane efectuate împreună cu Darren Cahill în Australia. Dar dezamăgirea a fost uriaşă atunci când favorita a fost învinsă cu 6-1, 6-3 de Rogers, nu numai pentru suporterii care au făcut noapte albă, ci şi pentru Halep – al cărei joc a regresat în ciuda faptului că plăteşte de aproape doi ani un antrenor extrem de costisitor.

Ideea de “agresivitate controlată”, pe care Darren insistă să o implementeze în jocul Simonei, s-a dovedit a fi una sinucigaşă în noaptea de duminică spre luni! Halep a lăsat garda jos în multe momente şi a fost pedepsită de o jucătoare solidă, care a arătat ce înseamnă să joci agresiv. Rogers a atacat cu furie mingile încă din primul game, fără să stea pe gânduri, punându-şi în valoare calităţile fizice! De partea cealaltă, românca a fost moale, i-a oferit adversarei un break pe tavă la 2-3, după un vole ratat prea uşor, pierzând astfel controlul primului act. În pauza dintre seturi, Halep a solicitat intervenţia medicului, iar momentul respectiv a scos în evidenţă, încă o dată, slăbiciunile fizice ale numărului 4 mondial.

Simona nu a avut tăria psihică de a reveni în meci – aşa cum la aceeaşi oră o făcea Begu în faţa Şvedovei, iar constănţeanca a mai câştigat un singur game, primul din setul al doilea. Tăvălugul Rogers s-a dezlănţuit şi le-a luat pe următoarele 6, făcând prima victimă importantă de la Australian Open! Halep a părăsit turneul cu capul plecat, după o oră şi 17 minute, fără să arate spirit de luptă şi fără să-şi creeze vreo minge de break. O contraperformanţă care, coroborată cu scorul, dar şi cu jocul de slabă factură, arată că Simona tocmai a bifat cel mai prost meci al carierei în turneele de Grand Slam.

sursa: prosport

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor