logo
RNTV Live

DN 1, în zona Cornu, s-ar putea lărgi la patru benzi. Exproprieri

DN1_cornu
Mihai Constantinescu

DN 1, în zona Cornu, s-ar putea lărgi la patru benzi. Aceasta este intenţia reprezentanţilor Ministerului Transporturilor care au demarat procedura în acest sens Concret, Drumul Naţional 1 – Valea Prahovei va fi lărgit pe o lungime de 300 de metri, Ministerul Transporturilor având în plan fluidizarea circulaţiei pe această şosea extrem de circulată.

Dacă acest lucru se va concretiza, atunci va fi demarată şi procedura de expropriere. În acest sens, a fost deja publicat, spre consultare publică, proiectul unei hotărâri de Guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Completare de la 3 la 4 benzi de circulație a sectorului de pe DN 1 km 95+100 – 95+400, în localitatea Cornu”.

Exproprieri la Cornu

Vizate de exproprieri sunt patru proprietăţi, două dintre ele aparţinând unor firme. Doar pentru două terenuri ce ar urma să fie expropiate, terenuri a câte aproximativ 3.000 mp fiecare, proprietarii ar urma să fie despăgubiţi cu 6.200, respectiv 18.993 de lei.

Iată cum arată proiectul propus de ministerul transporturilor

“Prin prezentul proiect de act normativ se propune:

1) aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național “Completare de la 3 la 4 benzi de circulație a sectorului de pe DN1 km 95+100 – 95+400, în localitatea Cornu“, prevăzut în anexa nr. 1, la prezenta hotărâre, conform variantei finale a studiului de fezabilitate;

2) aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Completare de la 3 la 4 benzi de circulație a sectorului de pe DN1 km 95+100 – 95+400, în localitatea Cornu“, a listei cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, a proprietarilor și a altor titulari de drepturi reale ai căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere, situate pe raza localității Cornu, județul Prahova, aşa cum rezultă din extrasele de Carte Funciară emise de către OCPI Prahova, precum şi sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor în cuantum total de 26,3 mii lei pentru un număr de 4 de imobile, în suprafaţă totală de 587 mp, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre”,potrivit proiectului Ministerului Transporturilor.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/buncarul-de-sub-municipiul-ploiesti/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/bolnavii-din-spitale-mai-bine…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/fabrica-de-frididere…/…

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/autostrada-ploiesti-buzau-3/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/imagini-incredibile-in-sangeru…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa telegrama.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor