logo
RNTV Live

COPILĂRIE ÎNGROPATĂ ÎN SĂRĂCIE

Daniel

Copilărie chinuită pentru doi frați din satul Negoiești. Locuiesc într-o cameră de patru metri pătrați, fără curent electric și cu o mamă cu probleme psihice. Tatăl a murit acum un an în Franța, unde muncea în construcții. Chiar dacă își fac temele la lumina lumânării, Emanuel și Deborah nu au abandonat școala, ba chiar au rezultate bune. Traiul de pe o zi pe alta ar fi imposibil dacă vecinii nu le-ar da, de milă, mâncare, dulciuri sau hăinuțe.

Tatăl lor a fost ucis, mama suferă de schizofrenie, iar ei își trăiesc viața la lumina lumânării, este drama prin care trec Deborah, de 11 ani și Emanuel de  6. Locuiesc într-o construcție improvizată cu o singură cameră, în satul Negoiești, Prahova. Din când în când, ochii verzi ai copilei se umplu de lacrimi. Îi este dor de tatăl care s-a stins violent acum un an, în Franța, unde lucra.

Cei doi copii și Loredana, mama lor care suferă de afecțiuni psihice, se descurcă cu greu, din pensia de handicap și alocații.

Deși trăiesc în condiții greu de imaginat, copiii nu au renunțat la școală. Emanuel este clasa zero, iar Deborah a 5-a. Fetița cu ochi verzi este nevoită să-și facă temele la lumina lumânării.

Colegii și profesorii le știu povestea tragică. Spun însă că sunt copii ambițioși și talentați. Deborah visează chiar să fie polițistă.

O mână de ajutor vrea să le dea și Asociația Povesti cu zâne și cu zmei, cea care a strâns bani și le-a refăcut casa copiilor din comuna Tătaru. Cei care vor să îi ajute pe frații din Negoiești o pot face donând în conturile asociației deschise la Banca Românească

Lei: RO11BRMA0999100093268115

Euro: RO11BRMA0999100096596573

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor