logo
RNTV Live

Copiii din parohiile bucureștene, sosiți în tabere creștinești în Prahova

tabere-in-judetul-prahova-pentru-copii-din-parohii-bucurestene-264350
Ștefan Petre

În data de 7 august, douăzeci și unu de copii din Protopopiatul Sector 6 al Capitalei au plecat într-o tabără la fostul Așezământ mănăstiresc Apostolache din județul Prahova.

Acești tineri reprezintă cea de-a 6-a serie a programului de tabere „Tineri în acțiune”, desfășurat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Înainte de plecare, copiii s-au adunat la sediul administrativ al protoieriei, unde părintele protopop Florin Cătălin Dabu a susținut o rugăciune de binecuvântare, oferindu-le la final fiecărui copil o carte de rugăciuni și o icoană cu chipul Maicii Domnului.

Pe durata acestei săptămâni, tinerii participanți la tabără se vor implica în diverse ateliere, activități sportive și drumeții. În timpul experienței, copiii sunt însoțiți și îndrumați de voluntari din cadrul protoieriei și ai Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Tot înaintea acestei tabere, 18 copii din parohiile din Protopopiatul Sector 5 al Capitalei au luat parte, în perioada 31 iulie – 6 august, la o tabără organizată la fostul așezământ mănăstiresc din Prahova.

Pe parcursul respectivei săptămâni, copiii au avut ocazia să învețe tehnicile pictării de icoane, să participe la diferite ateliere creative, concursuri și jocuri pentru cunoaștere, să viziteze muzee locale și să se ducă într-un pelerinaj la Mănăstirea Jercălăi. La finalul taberei, sub îndrumarea însoțitorilor și a tinerilor voluntari, participanții au susținut o scurtă scenetă, au interpretat pricesne și au participat la un concurs de bătut toaca. De-a lungul celor 7 zile, acești copii s-au rugat în cadrul slujbelor oficiate în biserica fostului așezământ monahal, conform informațiilor transmise de postul de televiziune TRINITAS TV al Patriarhiei Române.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor