logo
RNTV Live

Cooperarea polițienească reprezintă un element esențial în eforturile de combatere a criminalității

sursă foto Click
Constantin Corina

Cum au actionat poliţistii români pentru menținerea securității și ordinii public? 

În perioada 3-9 noiembrie 2023, polițiștii români și partenerii din statele membre Schengen au desfășurat cu succes operațiuni de depistare și control, rezultând în descoperirea a 728 de persoane, 65 de autovehicule și 51 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În cadrul acestei acțiuni, 524 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost localizate pe teritoriul României, datorită schimbului eficient de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Eforturile polițiștilor români au inclus punerea în aplicare a 15 mandate europene de arestare, depistarea a 74 de persoane semnalate de către statele membre pentru refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, precum și identificarea a 199 de persoane căutate în vederea participării la proceduri judiciare. De asemenea, 12 persoane semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen au fost găsite pe teritoriul României.

Pe lângă acestea, au fost ridicate 33 de documente și au fost descoperite 59 de autovehicule căutate de partenerii din spațiul Schengen, în scopul confiscării sau folosirii ca probe în proceduri judiciare.

Într-un schimb reciproc de informații, 204 persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de către partenerii străini, inclusiv cele urmărite în baza unor mandate europene de arestare (14 persoane), cele semnalate pentru refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen (21 persoane), cele căutate pentru participarea la proceduri judiciare (13 persoane), și cele semnalate ca dispărute de către autoritățile române (13 persoane).

De asemenea, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 18 documente și 6 autovehicule căutate de autoritățile române, contribuind astfel la indisponibilizarea acestora sau la folosirea lor ca probe în procedurile penale. Aceste rezultate reflectă eficiența colaborării transfrontaliere în combaterea criminalității și menținerea ordinii publice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor