În această dimineață, după slujba de la biserica din satul Găgeni, preotul paroh a ținut o predică controversată, în care a abordat subiecte politice chiar în ziua alegerilor. Predica a fost centrată pe un articol de presă recent, în care candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la Primăria Păulești, și actual primar, a fost acuzat că ar fi împărțit daruri unor copii, fapt interpretat drept mită electorală.

Preotul a luat apărarea primarului, criticând vehement acuzațiile și aducând cuvinte defăimătoare la adresa candidatului Partidului Social Democrat (PSD) pentru primărie. În timpul predicii, preotul a menționat că reprezentantul PSD l-ar fi contactat pentru a se întâlni la o cafea, invitație pe care preotul a refuzat-o, insinuând astfel intenții neortodoxe din partea acestuia.

Predica preotului a fost percepută de mulți enoriași ca o formă de campanie electorală, generând discuții aprinse în comunitate. Această implicare politică directă într-un loc de cult, în ziua votului, ridică semne de întrebare cu privire la respectarea principiilor de neutralitate și separare a bisericii de politică.

Reacțiile comunității au fost mixte, unii enoriași susținând poziția preotului, în timp ce alții au criticat vehement amestecul religiei în politică. Autoritățile locale și organizațiile de supraveghere a alegerilor sunt așteptate să investigheze situația pentru a determina dacă au fost încălcate reglementările privind campania electorală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *