logo
RNTV Live

Controversă în Găgeni. Preotul Paroh face campanie electorală la predica de Duminică/ VIDEO

predică
Erika Stoica

În această dimineață, după slujba de la biserica din satul Găgeni, preotul paroh a ținut o predică controversată, în care a abordat subiecte politice chiar în ziua alegerilor. Predica a fost centrată pe un articol de presă recent, în care candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la Primăria Păulești, și actual primar, a fost acuzat că ar fi împărțit daruri unor copii, fapt interpretat drept mită electorală.

Preotul a luat apărarea primarului, criticând vehement acuzațiile și aducând cuvinte defăimătoare la adresa candidatului Partidului Social Democrat (PSD) pentru primărie. În timpul predicii, preotul a menționat că reprezentantul PSD l-ar fi contactat pentru a se întâlni la o cafea, invitație pe care preotul a refuzat-o, insinuând astfel intenții neortodoxe din partea acestuia.

Predica preotului a fost percepută de mulți enoriași ca o formă de campanie electorală, generând discuții aprinse în comunitate. Această implicare politică directă într-un loc de cult, în ziua votului, ridică semne de întrebare cu privire la respectarea principiilor de neutralitate și separare a bisericii de politică.

Reacțiile comunității au fost mixte, unii enoriași susținând poziția preotului, în timp ce alții au criticat vehement amestecul religiei în politică. Autoritățile locale și organizațiile de supraveghere a alegerilor sunt așteptate să investigheze situația pentru a determina dacă au fost încălcate reglementările privind campania electorală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor