Control în Piața Cocoș. Ce au descoperit inspectorii de la CJPC Prahova?/ FOTO

angajare

Control în Piața Cocoș. Ce au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorului Prahova.

La inițiativa comisarului șef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu,recent, comisarii CJPC Prahova au desfășurat o acțiune de control in Piața Cocoș din Ploiești.

Cu această ocazie au fost verificați 4 operatori economici. Este vorba despre: SC SUPERMARKET LA COCOS SRL, SC ZIAN COMFRUCT SRL, II DITU N GHEORGIANA, SC VALCOM 50 SRL.

Ca urmare a deficiențelor constatate au fost aplicate  3 amenzi contravenționale in valoare totală de 60.000 lei si 3 avertismente. Totodata, s-au dispus  masurile de oprire temporară de la comercializare a unor produse  in valoare totală de  3660 lei, precum si  de oprire definitiva de la comercializare si retragere din circuitul consumului uman a unor produse  in valoare totală de 178 lei.

S-a dispus oprirea temporară până la remedierea deficiențelor a utilizării unor spații si agregate frigorifice, care erau neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie si resturi alimentare.  

Deficiențe în Piața Cocoș

Dintre principalele deficiente constatate mentionăm:

-la raioanele de branzeturi si produse carne lăzile si  vitrinele frigorifice erau neigienizate corespunzator, cu depuneri de mizeri, scurgeri de lichide si resturi alimentare;

-comercializare branza de vaci cu termen de valabilitate expirat;

-comercializare produse patiserie ambalate fără etichetă;

-comercializare legume fructe depreciate, mucegăite, deshidratate;

-neconcordanțe ale informațiilor privind țara de origine la legume fructe între eticheta de raft si cea de pe ambalaj;

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here