logo
RNTV Live

Controale masive în Prahova înainte de sărbători. Zeci de agenți economici verificați!

sursă foto Agerpres
Mihai Constantinescu

Oamenii legii au realizat controle

Controale masive în Prahova înainte de sărbători. Zeci de agenți economici verificați!.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, pe raza municipiului Ploiești, pentru verificarea activității de comerț cu legume-fructe, băuturi alcoolice și produse din carne, precum și a respectării legislației referitoare la disciplina financiar-contabilă și la fiscalizarea veniturilor obținute, anunţă reprezentanţii IJP Prahova.

Au fost verificați 11 agenți economici. Pentru neregulile constatate au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.500 lei.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de 1.577 lei, precum și suma de 718 lei.

    Exemplu:

Cu ocazia verificărilor efectuate la un agent economic cu punct de lucru în incinta pieței Aurora Vest, s-a constatat că nu fiscaliza în totalitate sumele de bani obținute din vânzarea produselor.

În plus, reprezentanții societății foloseau în procesul de fabricare a produselor de patiserie mai multe materii prime pentru care nu au putut prezenta documente justificative de provenienţă.

Pentru abaterile constatate, agentul economic a fost sancționat contravențional, cu amendă de 11.500 lei, dispunându-se măsura complementară a confiscării bunurilor pentru care nu au fost prezentate documente justificative de provenienţă, în valoare totală de 1.500 lei și a sumei de 213 lei (nefiscalizată).

Şi la Băicoi a fost organizată o acţiune de control. S-a întmplat în târgul săptămânal din oraș şi în zona adiacentă acestuia.

control politie piete

Au fost controlate 24 de autovehicule și aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.565 lei. Au fost confiscate bunuri de 1.100 lei și suma de 233 lei, nefiscalizată și a fost reținut un permis de conducere.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor