Pentru a asigura un 1 Mai și un sezon estival în siguranță, ANSVSA a derulat, în perioada 17–28 aprilie, o amplă acțiune națională de control în sectorul alimentar. Inspectorii au verificat 2.711 unități — de la restaurante și magazine, până la pensiuni și târguri — vizând atât prevenția, cât și consilierea operatorilor.

Rezultatele sunt semnificative: 286 de amenzi în valoare totală de 2.842.400 de lei, 10 activități suspendate, 6 interzise și peste 2.300 kg de alimente improprii consumului retrase de la vânzare.

Pe lângă sancțiuni, inspectorii au oferit și sprijin pentru îmbunătățirea standardelor de igienă. „Protejarea sănătății publice este și va rămâne o prioritate”, a transmis dr. Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Acțiunile de control, prevenție și consiliere vor continua și în perioada următoare!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.