Contra nu a avut noroc la tragerea pentru meciurile din Liga națiunilor!

romania

Contra nu a avut noroc la tragerea pentru meciurile din Liga națiunilor!

“Să evităm Serbia”, a fost mesajul de pe site-ul FRF, în contextul în care vecinii de la sud-vest se bazează pe jucători importanți precum Matic, Ljajic, Nastasic sau Kolarov.

Firește, prin “norocul” proverbial pe care-l au la tragerile la sorți, „tricolorii” au parte exact de Serbia, bașca Muntenegru și Lituania! Firește, cea mai grea grupă de care puteau avea parte!

Iată componența grupelor

Grupa 1: Scoţia, Albania, Israel

Grupa 2: Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia

Grupa 3: Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru

Grupa 4: România, Serbia, Muntenegru, Lituania

Partidele se dispută tur-retur în septembrie, octombrie și noiembrie 2018

Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare din Liga Națiunilor, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară

Obiectivul final și cum se joacă

Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor.

În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.

Cosmin Contra are un singur obiectiv: să ducă naţionala la Euro 2020!

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here