Anchetatorii au exhumat vineri dimineața cadavrul unei femei din Arad, decedată acum trei ani într-un spital unde i s-a diagnosticat COVID-19.

Inițiată de o sesizare penală depusă de familia pacientei, acțiunea anchetatorilor a fost demarată pentru presupuse erori medicale.

Vineri dimineața, anchetatorii au deshumat cadavrul unei femei din Arad, decedată în urmă cu trei ani la spital, unde i s-a diagnosticat COVID-19. Această acțiune a avut loc în urma unei sesizări penale depuse de familia pacientei, care suspectează că aceasta a fost tratată incorect de către medici, având în vedere că nu ar fi fost, de fapt, infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Ileana Sîrbu, o profesoară de matematică în vârstă de 75 de ani, era soția fostului politician din Arad, profesorul Pavel Sîrbu. Acesta a ocupat diverse funcții, printre care cea de președinte al PSD Arad între 1997 și 2001, inspector general școlar timp de cinci ani și consilier județean în perioada 1996 – 2004.

Decesul femeii a avut loc în spital la data de 16 decembrie 2020. În acea perioadă, din cauza protocoalelor stricte legate de pandemie, familia nu a putut să organizeze o înmormântare conform tradițiilor obișnuite.

Familia a exprimat nemulțumirea că nu a avut cunoștință despre persoana pe care au înmormântat, deoarece cadavrul a fost întotdeauna sigilat.

În luna martie a anului 2021, familia a formulat o plângere penală împotriva medicilor, susținând că Ileana Sîrbu a primit un tratament complex pentru COVID-19, în ciuda faptului că nu ar fi fost infectată cu virusul SARS-CoV-2.

„Am simţit o durere cumplită să nu pot să îmi înmormântez soţia cum e obiceiul, să nici nu ştiu dacă a fost ea în acel sac negru sigilat.

Totul în condiţiile în care nu credem că a avut COVID. Nimeni din familie nu a avut infecţia, nici eu, care dormeam cu ea în pat.

De fapt, soţia mea a fost internată pentru o altă afecţiune, una uşoară. Din momentul în care a ajuns la spital, nu ne-au permis să luăm legătura nici măcar telefonic.

La un moment dat, medicii ne-au spus că starea ei s-a agravat pentru că are COVID-19. A decedat intubată, deşi am aflat ulterior chiar de la personalul medical, avea saturaţia de oxigen de aproximativ 95 la sută şi nu se impunea această procedură”, a declarat vineri, pentru agerpres, soţul acesteia, Pavel Sîrbu.

Mai multe detalii găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *