logo
RNTV Live

HIDRO PRAHOVA SA finalizează o nouă etapă în construcția Stației de epurare a apelor uzate Sinaia

1
Mihai Constantinescu

“Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”

UNITATEA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI

Proiectul „Fazarea Proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova

HIDRO PRAHOVA SA finalizează o nouă etapă în construcția Stației de epurare a apelor uzate Sinaia

Operatorul regional de apă și canalizare HIDRO PRAHOVA SA anunță finalizarea lucrărilor civile de construire a bazinelor biologice din cadrul Stației de epurare a apelor uzate Sinaia. Este vorba despre două bazine combinate cu decantoare secundare, cu un volum total de 13.500 mc, care vor fi cele mai complexe și spectaculoase construcții din cadrul viitoarei Stații de epurare.

În paralel, din dotările conexe ale obiectivului, au fost finalizate lucrările civile pentru bazinul anaerob și camera de distribuție bazine biologice, îngroșătorul gravitațional și stația de pompare supernatant. Urmează ca etapizat, să fie aduse în șantier echipamentele ce vor fi montate pe aceste construcții, termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor fiind luna iunie 2022. Stația va prelua apele uzate din aglomerarea Sinaia, cu o capacitate de 34.150 locuitori echivalenți, compusă din localitățile: Sinaia, Poiana Țapului, Bușteni și Azuga.

Stația de epurare a apelor uzate Sinaia este unul dintre obiectivele de investiții incluse în Contractul de lucrări CL1 (lotul al doilea) “Reabilitare și extindere Stații de epurare apă uzată în orașele Sinaia, Breaza – Stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia, județul Prahova”, componentă a Proiectului “Fazarea proiectului reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”.

Antreprenor general pentru construcția acestui obiectiv este ASOCIEREA CONSTRUCTII ERBASU S.A. – WTE WASSERTECHNIK GmbH, prin Lider de Asociere CONSTRUCTII ERBASU SA. Valoarea totală a investiției este de 23.664.461,93 lei, fără TVA, din care operatorul HIDRO PRAHOVA SA, autoritățile locale și centrale vor asigura 21,24%, restul finanțării fiind asigurată din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.                            

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor