Prahova se implică în construcția „Drumului expres Găeşti-Ploieşti“

sursă foto reporterpenet.ro
angajare

Prahova se implică în construcția „Drumului expres Găeşti-Ploieşti“

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova de ieri,consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind încheierea parteneriatului dintre judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti.

Scopul este acela de a asigura accesul la o infrastructură modernă pentru locuitorii acestei zone a județului și, implicit, creșterea nivelului de trai. De asemenea, unul dintre efectele imediate va fi dinamizarea climatului de afaceri, o infrastructură rutieră modernă fiind cheia viitoarelor dezvoltări economice sănătoase.

Obiectivul propus reprezintă atât prioritate a administraţiei judeţului, cât şi la nivel naţional, având ca scop îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, precum şi conectivitatea cu rețeaua trans-Europeană de transport (TEN-T). Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și pentru Proiectul Tehnic de Execuție a fost semnat de către CNAIR în august 2020 și are un termen de implementare de 24 de luni. Drumul, care va pleca de la Găești, la intersecția cu A1 București – Pitești, și va ajunge până la Ploiești, în zona autostrăzii A3,  va avea o lungime de aproape 70 de kilometri, dintre care 25% sunt pe teritoriul județului Prahova, și 2×2 benzi de circulație.

Vezi și https://republikanews.ro/prahova-va-fi-lovita-de-canicula/

Vezi și https://republikanews.ro/cod-rosu-de-viituri/?fbclid=IwAR1LM-WAPCJO1npGlyigeYqf8DMCV3BiVNnFeg1GSftWbrHaJwuOoLTefew

Pentru mai multe știri, vizitați site-ul republikanews.ro

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here