logo
RNTV Live

Consiliul Județean Prahova, un nou demers în ceea ce privește preluarea Parcului Municipal Vest

cj_ph
Dumitrescu Vlad

Consiliul Județean Prahova nu renunță la Parcul Municipal Ploiești Vest. Legislativul județean a aprobat vineri o nouă hotărâre, aducând mai multe modificări.Concret,printre altele, față de hotărârea inițială, a fost diminuată suprafața solicitată inițial, cu 10 hectare, care figurează ca islaz. Asta după ce preluarea terenului a fost declarată ilegală de Prefectură.


Într-o ședință extraordinară desfășurată vineri, cu un singur punct pe ordinea de zi, CJ Prahova a aprobat, cu 28 de voturi favorabile și 5 împotrivă, un nou proiect privind solicitarea trecerii unor bunuri din domeniul public al municipiului Ploiești în domeniul public al județului. Consilierii de la PSD și PUSL au fost singurii care s-au opus.

Vicepreședintele instituției, Dumitru Tudone, a explicat că în noua variantă se renunță la solicitarea unui teren de aproximativ 11 hectare, după ce Prefectura a invocat faptul că acesta este încadrat ca izlaz și nu poate face obiectul unui transfer. Astfel, suprafața totală solicitată de CJ rămâne de 574.277 de metri pătrați, după ce, anterior, instituția ceruse 682.256 de metri pătrați.

”Consiliul Local Ploiești ne-a adus la cunoştinţă procedura prealabilă formulată de către Prefectura Prahova pe marginea hotărârii prin care se aprova solicitarea Consiliului Județean de trecere a unor bunuri din domeniul public al municipiului Ploiești, în domeniul public al județului Prahova. Ca urmare a acestei proceduri prealabile și analizând conținutul acesteia, am constatat faptul că una dintre obiecțiunile Instituției Prefectului se referă la aproximativ 10 hectare care nu ar trebui să facă parte din solicitarea noastră atâta timp cât această suprafață are calitate de islaz, iar conform legii islazul nu poate fi înstrăinat decât în anumite condiții. Fapt pentru care am diminuat suprafața totală cu 10 hectare, cele menționate în adresa Prefecturii”, a susținut Dumitru Tudone, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova.

Totodată, Consiliul Județean a decis și preluarea personalului angajat în prezent la parc.

“Personalul care gestionează bunurile ce vor fi preluate va beneficia de măsuri de protecție prevăzute de legislația muncii în vigoare, respectiv de transfer în interesul serviciului pe funcții similare din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Prahova și al instituțiilor subordonate acestuia”, se arată în hotărârea adoptată vineri de Consiliul Județean Prahova.

Reamintim că, în acest parc vor fi realizate, de către CJ, investiţii importante, între care o sală polivalentă cu 16.000 de locuri, un patinoar acoperit, un bazin olimpic de înot, un campus de terenuri de tenis, iar pe o suprafaţă importantă de teren ar urma să fie plantată vegetaţie matură.
Rămâne de văzut dacă noua variantă va trece de controlul de legalitate. La precedentele variante, Prefectura Prahova a invocat încălcarea mai multor acte normative, inclusiv a Codului administrativ și a legii vizând spațiile verzi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor