logo
RNTV Live

CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA -ÎMPRUMUT PENTRU DEZVOLTARE

Dumitrescu Vlad

Consiliul Judeţean Prahova va contracta un împrumut în valoare de 300 de milioane de lei. Președintele executivului județean, Iulian Dumitrescu, a explicat că este nevoie de acești bani pentru asigurarea fluxului de lichidităţi financiare în vederea implementării mai rapide a proiectelor de investiţii.

Proiectul referitor la contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 300 de milioane de lei a fost aprobat în ultima ședință a  Consiliului Județean Prahova.

Preşedintele CJ, Iulian Dumitrescu, a explicat că fondurile vor fi folosite strict pentru a putea implementa într-un timp cât mai scurt proiectele de investiții pe care executivul și le-a propus pentru acest an.

De altfel, o mare parte din aceşti bani se va întoarce în bugetul instituţiei, în momentul în care vor fi făcute decontările pe proiectele respective.

Pe lista investiţiilor de interes public judeţean pentru care se consideră necesară contractarea creditului şi care poate fi actualizată figurează momentan realizarea unui pasaj denivelat peste DN 1 la intersecţia cu DJ 101 I şi strada Buda, variantele ocolitoare Băneşti, Mizil şi Băneşti – Valea Doftanei şi proiectul privind implementarea unui sistem inteligent de monitorizare şi supraveghere video a traficului pe drumurile publice de interes judeţean şi dezvoltarea unui centru de management al traficului prin aplicaţii video specializate.

Totodată, în aceeași şedinţă a Consiliului Județean Prahova a fost aprobat şi bugetul judeţului pe anul 2023, iar circa 63% din fonduri fiind alocate proiectelor de dezvoltare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor