logo
RNTV Live

Consilierul județean Mihai Apostolache propune referendum pe tema termoficării

mihai_apostolache3
Dumitrescu Vlad

Consilierul județean Mihai Apostolache, preşedintele Prahova în Acţiune, solicită organizarea unui referendum în Ploieşti pe tema sistemului de termoficare.

Mihai Apostoloche insistă și susține că este necesară o astfel de procedură în situaţiile “când autoritățile alese nu reușesc să găsească soluția optimă”.

Ideea de organizare a unui referendum fusese propusă şi de consilierii municipali ai formaţiunii.

“Știu că, din păcate, nu avem acest exercițiu al consultării și, în general, autoritățile publice nu încurajează consultarea, dar mai știu că fiecare membru al unei colectivități locale are dreptul la servicii publice de calitate și autoritățile publice sunt obligate să le furnizeze în condiții corespunzătoare.

Aducerea pe agenda cetățeanului a situației furnizării agentului termic este o normalitate într-un context în care autoritățile locale se contrează permanent, în loc să găsească soluții.

Ploieștenii vor avea nevoie de căldură și apă caldă și în anii următori, nu doar acum. Cârpelile care apar de la o zi la alta nu țin loc de soluții de durată.

Este nevoie de o dezbatere serioasă în comunitate, iar solicitarea organizării unui referendum pe tema furnizării agentului termic este un semnal de alarmă tras în acest sens”, a afirmat Mihai Apostolache, într-un mesaj publicat vineri pe contul său oficial de Facebook.

“Este important să știm ce ne dorim! Dorim menținerea actualului sistem centralizat de furnizare a agentului termic în municipiu, dar, pentru acest lucru, este nevoie de modernizarea instalației și de schimbarea managementului serviciului?

Dorim centrale de cartier amplasate în punctele termice? Dorim centrale de bloc sau centrale individuale cu sprijin financiar parțial din partea municipalității?

Dorim menținerea subvenției doar pentru cei care locuiesc la bloc și care nu au centrală proprie sau, pentru a nu mai exista discriminare, să se extindă ajutorul municipalității și pentru cei care locuiesc la case sau la bloc, dar au centrală proprie? Toate aceste subiecte pot fi supuse consultării populare și cetățenii să își exprime opinia”, a completat preşedintele Prahova în Acţiune.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor