Congres PNL pentru schimbarea lui Orban? Ce spune liderul liberal

Congres PNL pentru schimbarea lui Orban

Consiliul Național al PNL ar putea convoca un congres pentru schimbarea din funcție a liderului partidului Ludovic Orban. 

Potrivit unor surse din interiorul PNL, discuțiile au început în urmă cu câteva săptămâni. Mai mulți liberali și-au manifestat nemulțumirea față de actualul lider PNL pentru că acesta nu s-a consultat în formațiune când a luat decizii importante. Printre acestea se află sesizarea penală împotriva Vioricăi Dăncilă sau acceptarea în partid a europarlamentarului Siegfried Mureşan.

cel mai verde complex reziential

Aceleași surse din interiorul partidului susțin că lui Orban i se reproșează faptul că la consultările de la începutul anului pentru formarea unui nou guvern, PNL nu a avut o propunere de premier. Totodată, moțiunea de săptămâna trecută a fost un eșec pentru liberali, iar Orban este indicat ca fiind principalul vinovat pentru că nu a negociat cu UDMR astfel încât să atragă aleșii din Uniune de partea demersului.

Și Codul administrativ este trecut în “contul” actualului președinte PNL, deoarece acesta le-ar fi promis un lucru primarilor liberali și le-a indicat parlamentarilor din partid să voteze împotrivă.

Mai mult, Ludovic Orban nu ar fi considerat, de unii, potrivit pentru conducerea partidului deoarece contestă USR, dar “se comportă ca un USR-ist. Nu face nimic consistent”, a declarat un membru PNL

 

Întrebat, vineri, dacă are informații potrivit cărora se încearcă schimbarea sa din funcție, Orban a trecut întrebarea la capitolul glume.

“Este o glumă, vă veți lămiri de altfel, pentru că de o lună de zile PNL este sub un bombardament informațional care este compus din fake news, stiri false care nu au absolut nici un fel de fundament în realitate care nu se bazează, de fapt, pe demersuri reale. Partidul Național Liberal este unit, Partidul Național Liberal este puternic iar conducerea aleasă la Congres acționează în conformitate cu mandatul care i-a fost încredințat de Congres”, a spus, vineri, Ludovic Orban.

Acesta admite că va fi convocat Consiliul Național luna aceasta, dar pentru stabilirea criteriilor pentru alegerile europarlamentare.

“Se spune foarte clar când este stabilită procedura de convocare a unui Congres extraordinar dar până în acest moment nu a cerut nimeni Congres extraordinar, eu cel puțin nu știu să fi existat o asemenea voce în partid. Am dat răspunsul la această întrebare. Fabrica de fake news cu care este agresat PNL pentru a încerca să fie prezentat ca fiind într-o stare de frământare este, de fapt, plecată din laboratoarele adversarilor noștri politici din PSD-ALDE și nu are absolut nici un fel de fundament în realitatea politică a PNL.(…) În perioada 15 – 30 iulie va fi convocat și o să stabilim probabil în Biroul Executiv de luni”, a mai declarat Orban.

stiripesurse.ro

tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here