logo
RNTV Live

Confruntarea muzicală a secolului: Stradivarius vs. Guarneri – Recitalul cameral de excepție ajunge la Filarmonica Ploiești

Captură web_3-12-2023_017_www.instagram.com
Constantin Corina

O seară de virtuozitate și pasiune în competiția sonoră a două legende ale lumii muzicale

Luna decembrie începe sub semnul unei competiții muzicale unice, între cele două instrumente legendare, Stradivarius și Guarneri.

Inițiat acum 12 ani, acest duel muzical a evoluat într-un proiect de excepție, prezentând sunetul inconfundabil al celor două instrumente de excepție: Stradivarius „Pachoud” din 1694, interpretat de Liviu Prunaru, și Guarneri del Gesu „Catedrala” din 1731, interpretat de Gabriel Croitoru. Pianistul Horia Mihail va avea rolul de „arbitru” în această competiție sonoră captivantă. Turneul își începe călătoria pe 2 decembrie în București, urmând ca Ploieștiul să găzduiască cu bucurie cel de-al treilea concert din serie.

Această „luptă” muzicală imaginară pentru supremăție a fost prezentată an de an începând cu 2011, evoluând într-o tradiție muzicală remarcabilă. În acest an, turneul străbate mai multe orașe, inclusiv București (2 decembrie), Brașov (3 decembrie), Ploiești (4 decembrie), Timișoara (5 decembrie) și Craiova (6 decembrie), cu o avanpremieră la Haga pe 27 noiembrie. Un moment deosebit al turneului este reprezentat de interpretarea celebrului „Concert pentru două viori în re minor” de J.S. Bach.

Filarmonica Ploiești va găzdui evenimentul spectaculos, unde sunetele celor mai grandioase și perfecte viori ale tuturor timpurilor vor face sala „Ion Baciu” să vibreze de emoție. Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru și Horia Mihail, trei muzicieni excepționali, vor oferi publicului o seară unică, plină de virtuozitate și pasiune. Concertul este programat pentru luni, 4 decembrie, începând cu ora 19.00.

Biletele pentru această experiență muzicală de excepție pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Filarmonicii sau online, accesând filarmonicaploiesti.ro. Este o oportunitate rară de a participa la o confruntare muzicală extraordinară, unde două instrumente legendare se întâlnesc sub bagheta unui arbitru neutru, iar publicul devine juriul nerăbdător al unei competiții sonore captivante.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor