logo
RNTV Live

Confesiunea unei profesoare din Ploiești despre grevă: “Am pășit tremurând în Piața Victorie”

protest-iunie
Erika Stoica

Confesiunea unei profesoare din Ploiești despre grevă: “Am pășit tremurând în Piața Victorie”.

Ieri, mii de profesori au ieșit, din nou, în stradă penntru drepturile lor.Cei din Prahova au fost și ei prezenți.

DETALII AICI

La puțin timp după terminarea grevei, o profesoară de la Școala Gimnazială „Henri-Mathias Berthelot” din Ploiești a ținut să povestească despre această experiență.

“Simt că trebuie să vă descriu și eu în câteva rânduri, puterea acestei zile! Dragi colegi, de obicei, am cuvintele în minte sau ,,în sertarul sufletului” și destul de repede le găsesc întrebuințare, însă astăzi, cuvintele nu au puterea de a descrie energia acestei zile.

Am început în lacrimi, când o coloana de părinți și de copii, ne-au primit într-un ropot de aplauze. Am pășit tremurând în Piața Victorie si am simțit ca nu suntem singura. O forță inexplicabilă ne-a lovit direct în suflet și-am înțeles ca problema mea nu e doar a mea, ci a zecilor de mii de oameni decenți, inteligenți și puternici pe care i-am găsit acolo. Am crezut că obiectivul zilei de astăzi este să îmi strig durerea la un post de televiziune, însă ceea ce am trăit astăzi in Piata Victoriei, dar și în cei 4 km parcurși pe Podul Grand, pana la Cotroceni….a fost unic! Puterea imensă a miilor de suflete care au vibrat la unison este o stare care îmi da o forță incredibilă să continui! Am discutat cu zeci de profesori, din zone diferite de țară, cu accent diferit de al meu, dar cu aceleași cuvinte pe buze, cu aceleași dorințe în suflet, cu aceleași idealuri în minte. Toți fac eforturi incredibile și fiecare poveste e importantă, însă lupta aprigă a lor, pentru respect și demnitate, e mai presus decât orice problema care vine și pleacă!

Toți au strigat astăzi cu măreția celui mai inteligent și cult grup, cu forța, dar și cu diplomație pentru credinta lor în schimbarea așteptată de 18 ani. Suntem unici și minunați și vă rog să fiți extrem de mândri că faceți parte din această formă umană specială: PROFESORUL!”, a încheiat profesoara Gabriela Șerban!

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor