logo
RNTV Live

Conduceți cu prudență. Ceață pe mai multe artere din Romania, inclusiv în Prahova

sursă foto Gandul
Mihai Constantinescu

Conduceți cu prudență. Ceață pe mai multe artere din Romania, inclusiv în Prahova

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7  București-Pitești, traficul se desfășoară pe un carosabil parțial umed, cu valori de trafic normale și vizibilitate bună.

Este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Neamț, Prahova, Vâlcea și Suceava, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă, însă fără restricții de circulație, în județul Maramureș pe DN 18  în Pasul Prislop. Se acționeză cu utilaje pentru deszăpezire.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, conducătorii auto sunt satuiți să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. De asemenea, șoferilor e este recomandat ca înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să reducă viteza, folosind frâna de motor.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor