logo
RNTV Live

Condițiile de detenție se îmbunătățesc la Penitenciarul de femei Targsor. Vezi ce se va întampla cu fosta fabrică de confecții

Penitenciarul de Femei Ploieşti angajează psiholog
Erika Stoica

Condițiile de detenție se îmbunătățesc la Penitenciarul de femei Targsor. Vezi ce se va întampla cu fosta fabrică de confecții.

În vederea îndeplinirii obiectivului privind îmbunătățirea condițiilor de detenție și creșterea capacității de cazare existente, au fost demarate lucrări de investiții ce vizează transformarea fostei fabrici de confecții în spații de detenție, astfel încât să se poată asigura, în conformitate cu legislația în vigoare, minim 4mp pentru fiecare persoană privată de libertate custodiată. Proiectul, care presupune creșterea capacității de cazare cu 240 de locuri, are ca termen de finalizare luna decembrie 2024 și cuprinde: realizarea unor camere de detenție conform standardelor europene, locuri de cazare pentru persoanele cu dizabilități, cabinete medicale, spații destinate activităților de reintegrare socială, spații speciale pentru amplasarea de frigidere și mașini de spălat, precum și baze sportive și spații destinate plimbării în aer liber.

Realizarea de demersuri în vederea asigurării unui mediu care să faciliteze reintegrarea socială după liberarea din penitenciar, precum și asigurarea unor condiții de detenție corespunzătoare, rămân principalele obiective ale conducerii Penitenciarului de Femei Ploiești – Târgșorul Nou.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor