logo
RNTV Live

Concurs sportiv internațional în Prahova

foto-comarnic-1-696×464-1
Ștefan Petre

România este gazda Cupei „Țărilor Latine” la Orientare, eveniment sportiv de notorietate care reunește primăvara aceasta sute de sportivi din mai multe țări.

În 2023, cea de-a 28-a ediție a concursului internațional va ajunge chiar pe Valea Prahovei, mai exact la Comarnic și Câmpina. La acest eveniment, care se va desfășura în perioada 28 aprilie – 1 mai 2023, și-au anunțat deja înscrierea sportivi din Brazilia, Mexic sau Japonia.


Competiția este organizată de Federația Română de Orientare, cu sprijinul autorităților locale din Câmpina și Comarnic. De altfel, pentru orașul Comarnic a devenit deja tradiție ca în preajma datei la care localitatea sărbătorește încă un an de existență oficială (27 mai), pe plaiurile înalte de la poalele vârfului Gurguiatu să se organizeze acest concurs sportiv cu etape de importanță națională sau de ranking mondial, notează Ziarul Prahova. 2023 este al cincilea an consecutiv când zeci de sportivi din întreaga lume participă la competiția de orientare de la Comarnic.

Programul competiției


Sursa citată scrie că zilele de orientare din Prahova încep vineri, 28 aprilie 2023, în zona Voila, unde este programată o rundă de antrenament, iar apoi, pe 29 aprilie, va avea loc etapa de circuit urban a Cupei „Țărilor Latine”, cu start la ora 10:30, în Municipiul Câmpina. În paralel, se vor desfășura o etapă a Campionatului Național de sprint urban, Cupa „Ok Silva” (competiție open), și Cupa Municipiului Câmpina, rezervată copiilor.


Cupa „Țărilor Latine” va conti­nua duminică și luni, 30 aprilie – 1 mai, la Comarnic, la poalele vârfului Gurguiatu, pe trasee special amenajate urmând a avea loc întrecerile de medie și lungă distanță. Totodată, în aceleași zile vor intra în competiție și elevii din localitate, care vor concura la cea de-a V-a ediție a „Cupei orașului Comarnic la Orientare”, la două categorii de vârstă: 15 și 19 ani (gimnaziu și liceu).


Duminică, în zi de sărbătoare, autoritățile locale din Comarnic vor organiza pentru toți participanții la competiție un picnic tradițional, în zona Centrului de concurs, precum și o serie de surprize artistice. Concursurile se încheie luni, de „Ziua Muncii”, cu o ultimă festivitate de premiere, care va începe la ora 13:00.

Ce spune președintele Federației Române de Orientare


„În numele Federației Româ­ne de Orientare, am onoa­rea și bucuria să invit orientariștii să participe la cel mai mare eveniment de Orientare din primăvara 2023, din regiune, Cupa Țărilor Latine – ediția a XXVIII-a, găzduită de Carpathian Orienteering Trophy și Cupa OK Silva, un festival de Orientare devenit tradiție, cu 3 probe de ranking mondial. Federația Română de Orientare va pregăti, pentru acest concurs, împreună cu Cluburile Sportive Metropolitan București și Silva Câmpina, cu sprijinul Primăriilor orașelor Comarnic și Câmpina, trasee de Orientare competitive, oferind și cele mai bune oportunități pentru sportivi să concureze și să se pregătească pentru JWOC 2023 precum și să se bucure de tradiționala ospitalitate a gazdelor. Ne vedem în Prahova, la Comarnic și Câmpina, în primăvara lui 2023”, a declarat Ionuț Patraș, președintele Federației Române de Orientare.

Citește mai multe detalii la Ziarul Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor