logo
RNTV Live

Concert aniversar dedicat maestrului Ilarion Ionescu Galați la Filarmonica Paul Constantinescu

Ciprian Radu

Concert aniversar dedicat maestrului Ilarion Ionescu Galați

Filarmonica Paul Constantinescu susține concertul simfonic aniversar dedicat maestrului Ilarion Ionescu Galați, ”dirijorul pictor”.

Concertul este programat joi, 5 octombrie 2017, ora 19.00.

Ilarion Ionescu Galați sărbătorește anul acesta 80 de ani de viață dedicată muzicii ca violonist și dirijor de excepție.

A studiat dirijatul cu mari maeștri precum Emanuel Elenescu, Pierre Dervaux, Charles Munch, Eugene Ormandy și Leopold Stokowski. A fost director și dirijor permanent al orchestrei filarmonice din Istanbul și nu în ultimul rând, este dirijor și director onorific al Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești.

Programul artistic al serii de 5 octombrie propune, pentru prima parte, ”Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 77” din creația lui J. Brahms, în interpretarea violonistului Sebastian Tegzeșiu. Considerată ”împotriva viorii”, având dificultăți tehnice reale, lucrarea reprezintă o piatră de încercare pentru orice violonist.

Seara aniversară se va încheia cu ”Simfonia a IX a – Din Lumea nouă”, de A. Dvorak.

Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală, la prețuri de 20 de lei – întreg, 15 lei – pensionar și 10 lei – elev și student.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor