logo
RNTV Live

Conacul de contrabandă din Florida al lui Al Capone este listat pentru vânzare

1
rnews

Conacul de contrabandă din Florida al lui Al Capone este listat pentru vânzare

Un conac de pe malul apei din North Miami Beach, cu un trecut mai mult decât intrigant, a ajuns pe piața imobiliară și se vinde pentru 13,9 milioane de dolari.

Conacul din Florida, cazinoul lui Al Capone

334 Atlantic Avenue din comunitatea Atlantic Isle din North Miami Beach are o insulă privată, șapte dormitoare, șase băi și jumătate și este situată la mai puțin de 300 de metri de apă. Dar cea mai mare atracție a conacului este istoria sa.

Proprietatea a fost folosită ca un cazinou subteran și ca baza unei operațiuni de contrabandă în timpul apogeului prohibiției din anii 1920, potrivit agenților de listare de la ONE Sotheby’s International Realty.

Al Capone a fost folosit această vilă ca pe o casă ilicită de pariuri și pentru vânzarea băuturilor alcoolice în perioada interdicției.

Casa în stil mediteranean se află pe Intracoastal Waterway, vizavi de Oleta River State Park, un parc de stat de peste 1.000 de acri din Golful Biscayne. Proprietatea include o mică insulă privată care nu poate fi dezvoltată.

Intre prohibiție și astăzi

Casa a fost deținută de fostul primar al Sunny Isles Beach, George „Bud” Scholl și de soția sa, Dione Del Monico, din 1993. Scholl a demisionat recent din funcția de primar pentru a se concentra pe OneBlood, organizația sa non-profit care lucrează pentru „îmbunătățirea sănătății și bunăstării altora prin munca noastră cu produse din sânge și celule stem și prin facilitarea cercetării științifice.”

Cuplul a plătit doar 525.000 de dolari când au cumpărat proprietatea Atlantic Island în urmă cu 29 de ani. Cu inflație, asta ar fi puțin mai mult de 1 milion de dolari astăzi.

Înregistrările arată că factura fiscală de anul trecut a proprietății a fost de numai 15.500 USD, pe baza unei valori evaluate de aproximativ 900.000 USD.

Inflația face ca prețurile imobiliare să crească, dar nu toți vânzătorii de lux au găsit cumpărători. Un astfel de vânzător care nu a găsit prea mult succes recent este miliardarul Steve Wynn.

Fostul magnat al cazinourilor din Las Vegas a încercat să scape de conace din Las Vegas și Beverly Hills, dar fără rezultat. Conacul său din sudul Nevada de pe „Billionaire’s Row” rămâne listat pentru 24,5 milioane de dolari. Complexul lui Wynn din Beverly Hills este încă pe piață pentru 115 milioane de dolari.

Jocurile de noroc din Miami

Al Capone nu a fost primit tocmai cu brațele deschise când a sosit în Miami Beach în 1928. Capone era notoriu de ceva ani atunci când a optat să se mute la Miami. Și așa cum era de așteptat, a adus cu el o mulțime de activități ilegale și subterane, inclusiv jocuri de noroc.

„Capone a fost acuzat că a adus jocuri de noroc în oraș, dar cu sau fără el, Florida de Sud era oricum un focar de jocuri de noroc ilegale, prostituție, corupție și contrabandă. Oficialii orașului priveau în altă parte cu mult înainte ca mafiotul să ajungă în zonă.”, explică o biografie PBS despre mafiot.

Încearcă și tu cel mai impresionant cazinou online din Romania: https://www.princesscasino.ro/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor