logo
RNTV Live

Componența grupelor din Liga 1 de baschet masculin și feminin 

minge de baschet in flacari
Cristian Anghelescu

Componența grupelor din Liga 1 de baschet masculin și feminin

Un număr de 25 echipe s-au înscris în ediția 2017/18 a Ligii 1 la baschet masculin. Este vorba despre cele 12 formații satelit ale grupărilor din Liga Națională și 13 echipe cu drept de promovare.

În prima fază, cele 25 de echipe înscrise în Liga 1 de baschet masculin au fost repartizate în patru grupe după cum urmează:

Grupa A – CSM CSU Oradea, BC SCM Timișoara, Timba Timișoara, ACS Târgu Jiu, CSM Sighetu Marmației, CSM Mediaș

Grupa B – U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, BC Mureș, CSU Brașov, CSM Ploiești, CSO Voluntari

Grupa C – CSM Steaua București, Dinamo București, SCM U Craiova, Cuza Sport Brăila, CSU Ploiești, Agronomia București, Știința București

Grupa D – Politehnica Iași, Phoenix Galați, BCMU FC Argeș Pitești, Rapid București, Athletic Constanța, Aurel Vlaicu București

Așadar, Grupa C – în care va evolua CSU Ploiești – are șapte componente iar celelalte trei grupe, câte șase. În noul sezon competițional revin echipe la nivel de seniori din orașe cu tradiție precum ca Mediaș, Brașov, Târgu-Jiu și Ploiești (cu două echipe). Totodată, debutează echipele din Sighetu Marmației și Voluntari.

Primele două clasate cu drept de promovare din fiecare grupă se califică în faza semifinală.

Drumul spre promovare

Cele opt echipe calificate formează o singură grupă, urmând a se juca în sistem “fiecare cu fiecare”. Spre deosebire de sezonul anterior, nu se va ține cont de rezultatele directe din faza inaugurală. Primele patru clasate se califică la turneul final de promovare. Acesta se va desfășura în sistem “round robin”, câte un joc pe zi pentru fiecare echipă. Primele

două echipe clasate la finalul Turneului de Promovare obțin dreptul de a participa în sezonul 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Masculin.

Toate meciurile din faza grupelor și a Turneului Semifinal se joacă sub formă de etape săptămânale, în sistem tur-retur.

Ce spun oficialii echipelor ploieștene despre noul sezon

Discuțiile cu oficialii celor două echipe ploieștene, CSM și CSU, au scos la lumină ambițiile acestora pentru sezonul următor. Iată declarațiile acestora:

Cătălin Burlacu (CSM Ploiești):

“La acest moment, nu se poate emite altă pretenție decât să fim una dintre echipele care vor fi calificate la faza semifinală! Apoi, în funcție de ceea ce se va întâmpla cu bugetul CSM-ului, putem ataca sau nu culmile!”

Ionuț Urzeală (CSU Ploiești):

“Ambiția noastră era să fim una și aceeași echipă cu CSM Ploiești! Dacă nu s-a putut, sau nu s-a vrut, rămâne doar dorința de a ne prezenta în fața cât mai multor suporteri! Care să aprecieze dorința și ambiția noastră de a juca baschet frumos, de calitate. Că vom fi ultimii, penultimii sau antepenultimii… nu vom face decât să ne bucurăm de sport, de baschet! Vrem să aducem cel puțin 1000 de spectatori la sală!”

Nu lipsește nici echipa feminină a CSȘ-CSM Ploiești

CSȘ-CSM Ploiești, trupa pregătită de Loredana Munteanu, va debuta în week-endul viitor tot la nivelul celui de-al doilea eșalon. Echipa ploieșteană a fost repartizată în grupa a II-a, alături de CS Agronomia București, Sportul Studențesc București și echipele satelit ale prim-divizionarelor ABC Sirus Tg. Mureș, CS Țara Bârsei Brașov și CS Universitatea Alba Iulia.

Se va juca, în stil campionat, zece etape. La finalul acestora, primele două clasate cu drept de promovare, din fiecare grupă, vor merge în semifinală.

După încă zece etape, ocupantele locurilor I-IV își vor asigura prezența la turneul de promovare din luna mai. Iar acolo, primele două clasate vor promova în Liga Națională.

Programul baschetbalistelor de la CSȘ-CSM Ploiești în sezonul regulat al ediției 2017-2018 a Ligii 1  

Turul

Etapa 1 (22 octombrie): CSȘ-CSM Ploiești – CS Țara Bârsei Brașov

Etapa 2 (29 octombrie): CS Agronomia București – CSȘ-CSM Ploiești

Etapa 3 (5 noiembrie): CSȘ-CSM Ploiești – Sportul Studențesc

Etapa 4 (12 noiembrie): ABC Sirus Tg. Mureș – CSȘ-CSM Ploiești

Etapa 5 (19 noiembrie): CS Universitatea Alba Iulia – CSȘ-CSM Ploiești

Returul

Etapa 6 (26 noiembrie):

CS Țara Bârsei Brașov – CSȘ-CSM Ploiești

Etapa 7 (3 decembrie):

CSȘ-CSM Ploiești – CS Agronomia București

Etapa 8 (10 decembrie): Sportul Studențesc – CSȘ-CSM Ploiești

Etapa 9 (17 decembrie): CSȘ-CSM Ploiești – ABC Sirus Tg. Mureș

Etapa 10 (22 decembrie): CSȘ-CSM Ploiești – CS Universitatea Alba Iulia.

Lotul echipei CSȘ-CSM Ploiești

Ștefania Ionescu, Andreea Dumitru, Lorena Stănică, Ioana Ilaș, Bianca Badea, Cristiana Popa, Corina Popa, Amina Vîlsănescu, Teodora Lambă, Claudia Ștefan, Cosmina Simion, Ioana Gheorghe, Ingrid Vârlan, Maria Stan, Alice Marin, Antonia Pascu, Claudia Dinu, Gabriela Brudea. Antrenori: Loredana Munteanu și Corina Savu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor