logo
RNTV Live

Companiilor energetice de stat le sunt solicitate actualizarea planurilor de intervenție în caz de cutremur

ee6a7f3a-6c65-482e-ade8-2cbf72e5274f
Pantazi Bianca

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat marți că a solicitat, acolo unde este cazul să analizeze și să actualizeze, tututor companiilor din portofoliul Ministerul Energiei, producătorilor, dar și distribuitorilor de energie electrică și gaze naturale, precum și Transgaz și Transelectrica.

Cererea a venit după ce cutremurul produs marți în județul Gorj, resimțit în București și mai multe județe ale țării. Cutremurul de marți fiind de 5,5 grade, dar cu o zi în urmă, un cutremur de 5,2 grade s-a produs în județul Gorj și a avut, în mai puțin de o oră, patru replici.

Ministrul Energiei a adăugat și că „Nu este motiv de panică şi nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauţie şi responsabilitate”.

„În condiţiile în care regiunea de Sud-Vest a fost afectată astăzi de un cutremur cu epicentrul în judeţul Gorj, Sistemul Energetic Naţional a funcţionat fără probleme, asigurându-se în bune condiţii atât producerea, cât şi furnizarea energiei electrice şi gazelor naturale. De altfel, la această oră, România este exportator de energie electrică. Trebuie spus că evenimentul seismic de astăzi a fost resimţit mai puternic decât cel de ieri, existând şi anumite declanşări în SEN, însă acestea nu au afectat funcţionarea în condiţii optime a Sistemului Energetic Naţional”, a scris Virgil Popescu, marţi pe Facebook.

El a adăugat că solicitat ca toate companiile din Ministerul Energiei, dar şi producătorii şi distribuitorii de gaze naturale şi energie electrică să analizeze şi să actualizeze planurile de intervenţie în caz de cutremur.

Ministrul PNl a completat, „Am cerut tuturor companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar şi distribuitorilor de energie electrică şi gaze naturale, precum şi Transgaz şi Transelectrica, să analizeze şi să actualizeze, dacă este cazul, planurile de intervenţie în caz de cutremur. Nu este motiv de panică şi nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauţie şi responsabilitate”.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (5) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook(5) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Ministrul Energiei a cerut companiilor energetice de stat să actualizeze planurile de intervenție în caz de cutremur (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor