logo
RNTV Live

Companiile de zbor profită de sărbători: cât a ajuns să coste un bilet

1249af0b62a614d6f7f4dda39f2791b3-1063×560-00-86
Ștefan Petre

În perioada Paștelui, românii au ales ca destinații de top țări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa şi Grecia. Media prețurilor pentru biletele de avion a ajuns în ultima vreme la un nivel foarte înalt.

Pentru un singur bilet, media prețului plătit pentru o astfel de excursie este acum de 173 de euro, față de anul trecut când media era de 164 de euro.

Reprezentant al agenției de turism Vola.ro, pentru News.ro: „În medie, cei mai mulţi români şi-au rezervat biletele de avion din perioada Paştelui cu 33 de zile înaintea datei zborului, semn că cei mai mulţi dintre ei şi-au organizat din timp programul pentru această deplasare, dar şi că există mai multă siguranţă în ceea ce priveşte călătoriile. În prezent, situaţia din aeroporturi s-a stabilizat: nu mai sunt cozile şi aglomeraţia cauzate de verificările suplimentare ale certificatelor Covid din timpul pandemiei, iar numărul zborurilor anulate sau întârziate este acum unul foarte mic în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.”

Printre cele mai rezervate destinații sunt Italia, Spania, Franţa, Germania şi Marea Britanie, țări în care există comunităţi mari de români şi care sunt adesea alese pentru city break-uri.

„Aşa cum era de aşteptat, mai ales în contextul scumpirii biletelor de avion din ultima perioadă, preţurile medii pentru zborurile de Paşte au crescut în comparaţie cu anul trecut. De exemplu, preţul mediu pentru un bilet din România spre destinaţiile europene în perioada Paştelui este de 173 de euro în 2023, în comparaţie cu 164 de euro în 2022”, mai arată compania.

Pe de altă parte, tariful mediu pentru un zbor dintre diaspora către România este de 232 de euro, în comparaţie cu 153 de euro în 2022.

De asemenea, cel mai ieftin bilet de avion vândut de Paşte a fost de numai 44 de euro (pe ruta Italia – România), iar cel mai scump a fost unul de 805 euro (pe ruta Finlanda – România), anunță Știrile Pro TV.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor