logo
RNTV Live

Comitetul pentru Situații de Urgență s-a întrunit din nou! Ce măsuri au fost luate la Ploiești

clsu sedinta
Ciprian Radu

Comitetul pentru Situații de Urgență s-a întrunit din nou

Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Comandamentul de deszăpezire al Municipiului Ploiești s-au întrunit astăzi, 22 martie 2018, ora 16.00, în ședință extraordinară.

În contextul avertizărilor meteo, au fost stabilite principalele măsuri preventive și de intervenție operativă pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Au fost luate măsuri pentru asigurarea utilajelor pentru deszăpezire și au fost verificate stocurile de material antiderapant, în vederea intervenției pentru menținerea viabilității rețelei de drumuri din municipiul Ploiești.

S-a stabilit să se acționeze preventiv pentru combaterea poleiului. Totodată, au fost stabilite căile de acces care trebuie curățate cu prioritate: zonele către unități spitalicești, unități de învățământ, instituții publice, stații mijloace de transport în comun.

În același sens, au fost stabilite măsuri pentru menținerea în funcțiune a rețelelor de alimentare cu energie electrică, apă, gaze și termoficare și pentru remedierea în regim de urgență a eventualelor avarii apărute.

În acest context, cetățenii pot apela dispeceratul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, la numărul de telefon 0244/984 pentru semnalarea unor eventuale probleme în asigurarea utilităților publice.

În această perioadă, se va acorda o atenție deosebită identificării și cazării temporare a persoanelor fără adăpost, prin transportarea acestora către Centrul Social de Urgență pentru persoane adulte fără adăpost, cu sediul în B-dul Petrolului, nr.8.

Acesta este deschis permanent în această perioadă. Vă reamintim că aici persoanele fără adăpost primesc un bon de masă pentru hrană caldă la cantina socială a Fundației “Constantin și Elena”, ceai cald, dispun de televizor și posibilitatea de a se spăla.

De asemenea, acestea își pot spăla și rufele de două ori pe săptămână. Menționăm că adăpostul are o capacitate de 50 de locuri, care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele.

S-au stabilit măsuri pentru asigurarea în bune condiții a transportului public de persoane, avându-se în vedere suplimentarea numărului de mijloace de transport în orele cu trafic ridicat.

Pe perioada menținerii în vigoare a avertizărilor meteorologice, s-au instituit servicii de permanență la nivelul tuturor structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență care pot fi generate de fenomenele prognozate.

Sursa: comunicat Primăria Ploiești

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor