Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis soarta locuitorilor din Gornet

sursă foto republica
Mihai Constantinescu

Decizie luată pentru locuitorii din Gornet

Reprezentanţii Prefecturii Prahova anunţă că astăzi, 05  august 2020, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova. În cadrul ei a fost adoptată Hotărârea nr. 43/05.08.2020, privind ridicarea carantinei zonale în satul Gornet din comuna Gornet, județul Prahova, începând cu data și ora emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta.

În perioada următoare, starea de sănătate a populației din satul Gornet, comuna Gornet, va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistenți sociali), sub supravegherea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Situaţia infectărilor

  Potrivit anchetelor epidemiologice, efectuate de către DSP Prahova, în perioada 22 iulie 2020 – 03 august 2020 au fost depistate 13 cazuri noi de infecție COVID-19, dintre care patru au fost din comunitate și nouă au fost din rândul contacților celor 15 cazuri confirmate înainte de instituirea carantinei zonale. Dintre cele patru cazuri din comunitate, două sunt izolate în spital, iar două la domiciliu. Pentru acestea au fost identificați zece contacți, patru având test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 negativ, iar ceilalți șase fiind carantinați la domiciliu.   

Reamintim că hotărârea de instituirea a carantinei zonale, luată în data de 22 iulie 2020, a fost adoptată în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1) din Legea nr. 136/2020privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, care precizează că o astfel de măsură  se instituie prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritoriale şi cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.La ora publicării acestui comunicat nu a fost emis Ordinulşefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, pentru ridicarea carantinei zonale

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor