Un inspector al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) Constanța a fost agresat după un control la un motel din Caraș-Severin de către proprietarul clădirii. În urma verificărilor, au fost constatate mai multe nereguli, precum cearceafuri pătate, produse expirate și excremente de rozătoare în depozitul de veselă. Unitatea a fost sancționată cu o amendă în valoare de 8.000 de lei.

Reprezentanții ANPC au comunicat miercuri că s-a efectuat o inspecție la Motelul Camping Silvia din satul Sadova Veche, județul Caraș-Severin.

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au identificat în spațiile de cazare saltele lipsite de protecție, pereți și tavane cu porțiuni ale tencuielilor fisurate, cearceafuri cu porțiuni pătate, saltele îngălbenite, fără plasă anti-insecte și lipsa unui plan de evacuare.

Pentru aceste nereguli a fost dată o amendă de 3.000 de lei.

Controlul a continuat în zona bucătăriei și a barului de zi, unde au fost identificate produse cu termenul de valabilitate depășit, ustensile neprofesionale, cotlet de porc în proces de recongelare, ceafă și cotlet de porc achiziționate la vrac și descoperite feliate și ambalate în pungi de pâine. De asemenea, s-a constatat că cloramina utilizată avea termenul de valabilitate depășit.

Totodată, în depozitul de veselă au fost găsite excremente de rozătoare. Pentru toate aceste nereguli a fost dată o amendă de 5.000 de lei.

Echipele de control au observat că unitatea, deși afișa denumirea „Hotel Silva” în exterior, era încadrată în documente ca hostel. Ca urmare, s-a emis un avertisment, sugerând încetarea practicii comerciale incorecte.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *