Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au efectuat inspecții în aproape 300 de magazine Lidl din întreaga țară și au identificat o serie de nereguli, cum ar fi vânzarea de legume și fructe stricate, produse cu diferențe de greutate, condiții inadecvate de depozitare, inclusiv rugină și reziduuri.

Potrivit unui comunicat de presă emis marți de către reprezentanții ANPC, au fost desfășurate ample verificări pentru a asigura respectarea prevederilor legale în magazinele operatorului economic SC Lidl Discount SRL.

Un număr de 295 de locații din întreaga țară au fost supuse inspecției, iar ca urmare a neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat 757 de amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei.

În plus, au fost retrase definitiv de pe piață produse neconforme în valoare de 120.000 de lei.

ANPC a decis să suspende temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor la 23 de puncte de lucru, propunând închiderea temporară a patru unități din județele Botoșani, Galați și Giurgiu pe o perioadă de până la șase luni, precum și închiderea temporară a șapte unități din Regiunea București-Ilfov pe o perioadă cuprinsă între șase luni și un an.

De asemenea, s-a solicitat încetarea practicilor comerciale incorecte pentru 43 de unități.

În cadrul acestor acțiuni de inspecție, s-a remarcat și practica denumită „Ciupitul la cântar”, care a devenit o formă de comerț, în care cantitatea de produs livrată este mai mică decât cea specificată, lăsându-i în dezavantaj pe consumatori. Horia Constantinescu, președintele ANPC, a declarat: „Lidl este corect la cântar și nu numai.”

Neregulile constatate au inclus comercializarea produselor alimentare cu diferențe de greutate față de cele menționate pe ambalaj, nerespectarea promoțiilor (vânzarea produselor la bucată care erau destinate ambalajelor multi-pack, cu menționarea corespunzătoare a reducerii pe pachet), precum și alte practici comerciale necorespunzătoare.

De asemenea, în secțiunea Gastro, au fost descoperite condiții de depozitare necorespunzătoare, cu reziduuri și rugină, iar produsele cu modificări organoleptice sau de calitate inferioară erau comercializate ca având calitatea I. De asemenea, au fost identificate probleme legate de igienă și depozitare.

ANPC a evidențiat și alte abateri, cum ar fi comercializarea jucăriilor fără avertismente corespunzătoare, vânzarea de produse cu termen de valabilitate depășit, precum și prezentarea incorectă a ingredientelor produselor.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *