logo
RNTV Live

Colin Burgess, primul toboșar al trupei AC/DC, a încetat din viață la vârsta de 77 de ani

231216-colin-burgess-acdc-obit-hero_cyof7q
Dumitrache Catalina

Colin Burgess, toboșarul australian și membru fondator al trupei de hard-rock AC/DC în anii 1970, a încetat din viață la vârsta de 77 de ani, conform anunțului făcut de formație pe conturile sale de socializare. Într-o postare, AC/DC și-a exprimat tristețea pentru pierderea lui Burgess, descriindu-l ca pe primul lor toboșar și un muzician foarte respectat. Cauza decesului nu a fost precizată.

Colin Burgess a fost adăugat la componența AC/DC în noiembrie 1973, contribuind la formarea trupei alături de frații chitariști Malcolm și Angus Young, vocalistul Dave Evans și basistul Larry Van Kriedt. În februarie 1974, Burgess a fost concediat din formație, fiind acuzat că era sub influența alcoolului pe scenă; el a afirmat ulterior că cineva i-ar fi pus ceva în băutură. În perioada următoare, au existat mai mulți schimbări de toboșari în componența trupei.

Înainte de experiența sa cu AC/DC, Burgess a fost membru al grupului rock australian The Masters Apprentices, care a fost inclus în Hall of Fame al Asociației Industriei de Înregistrări din Australia în 1998.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor