Colegiului National ,,Ion Luca Caragiale’’ din Ploiești i se redă frumusețea. Vezi cât se va cheltui

Colegiului National ,,Ion Luca Caragiale’’ din Ploiești i se redă frumusețea. Vezi cât se va cheltui.

Pentru acest lucru, reprezentanții Primăriei Ploiești au demarat procedura de achiziție publică pentru lucrările de “Restaurare parțială fațadă și acoperiș la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”.

cel mai verde complex reziential

Anunțul de participare și documentația de atribuire, aferente acestei achiziții publice, au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Colegiului National ,,Ion Luca Caragiale’’ din Ploiești i se redă frumusețea

Clădirea colegiului se află în zona de rezervație istorică și arhitecturală a Municipiului Ploiești. Este un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local. Este înscris în lista monumentelor istorice din județul Prahova. Aceasta a fost construită în perioada 1926-1936 după planurile și sub supravegherea arhitectului Toma T. Socolescu.

Imobilul este format din trei corpuri de clădire. Sunt dispuse pe două laturi ale unui lot de formă rectangulară, adiacent străzilor Gheorghe Doja și Soarelui.

La această dată, acoperișul clădirii este afectat de coroziune. Aceste lucru a dus la deteriorări majore ale plafoanelor interioare la etajul II, la bibliotecă și la nivelul scării monumentale. De asemenea, starea proastă a lucarnelor de la învelitoare și neetanșeitatea învelitorii au determinat degradarea asterelii din pod, iar la mansardă, în zona camerelor de cămin, tabla acoperișului este perforată, unele camere neputând fi folosite.

Fonduri pentru restaurare

Deoarece au apărut degradări semnificative la nivelul finisajelor exterioare și interioare ale pereților, cum ar fi fisuri în planul pereților și la nivelul acoperișului la clădirea Colegiului Național ,,I. L. Caragiale’’, în anul 2017, municipalitatea a procedat la achiziția serviciilor de întocmire a D.A.L.I – Restaurare parțială fațadă și acoperiș la clădirea Colegiului National ,,Ion Luca Caragiale’’. În anul 2020, Municipiul Ploiești a procedat la achiziția proiectului tehnic – Restaurare parțială fațadă și acoperiș la Colegiul National „Ion Luca Caragiale”.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr.469/2021 s-a aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiți.

Valoarea estimată a achiziției este de 5.833.700,58 lei fără T.V.A. Finanțarea obiectivului se va face din fonduri aprobate conform Listei obiectivelor de investiții din credit CEC-2022.

Durata contractului de execuție a lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a acestora.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here