logo
RNTV Live

Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiești

Daniel

Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiești este una din școlile de referință ale învățământului românesc. Cu o tradiție școlară de 156 de ani are printre absolvenți 26 de membri ai Academiei Române, numeroși cercetători, profesori și scriitori care sunt nume de referință în România și în lume. Este singura școală din județ care are doi absolvenți nominalizați la Premiul Nobel – Nichita Stănescu și acad. Basarab Nicolescu și care  a avut o clasă în care au absolvit 4 viitori academicieni.

Este singura școală din România care are o comunitate de 17 absolvenți care au studiat sau studiază la Universitatea Cambridge din Marea Britanie la specializarea computer science și singurul liceu care în ultimii 10 ani are 2 absolvenți care au fost admiși la Harvard în SUA. Din anul școlar trecut, absolvenții caragialiști au fost admiși și la Oxford la programe de licență, nu numai la programe de master. De altfel, numele Colegiului Național „I.L. Caragiale Ploiești  este un brand atât în țară cât și pe plan internațional datorită premiilor obținute de elevi la concursuri și olimpiade dar și datorită calității absolvenților intrați în mediul universitar.

Marile universități din Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania și Italia au primit absolvenți din această școală la diverse profiluri-de la arte și design până la computer scince. Anul școlar trecut 3 absolvenți ai clasei de filologie bilingv franceză au fost admiși la diverse secții ale Universității Sorbona din Paris. Marile universități din România au apreciat prin scrisori de mulțumire și prin diplome de excelență calitatea absolvenților caragialiști, deveniți studenți de-ai lor.

Cele mai importante rezultate din anul școlar 2020-2021 sunt, așa cum era de așteptat la informatică și la matematică. Astfel, Colegiul Caragiale a fost gazdă pentru echipa României la desfășurarea online a Olimpiadei Internaționale de Informatică. Caragialiștii care au reprezentat România au obținut următoarele premii: Alexa Tudose, a obținut argintul la Olimpiada Internaționala de Informatică–Singapore iar Alexandru Dobleagă a luat medalie de argint la Olimpiada Europeana de Informatică–Juniori–Georgia. La a VIII-a editie a concursului MGS Cup Belgrade, Serbia–2020, s-a evidențiat formată din: Tudose Filip-medalie de argint la informatică, Țaga Ștefan-medalie de argint la informatică și de bronz la matematică, Brăguță Mircea-medalie de bronz la informatică. La Olimpiada Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, Savu Ștefan va reprezenta România la concursurile internaționale de informatică destinate juniorilor iar Alexandru Dobleagă va participa în lotul de seniori al României. De altfel școala de informatică din Colegiul Caragiale este printre cele mai bune din țară și din lume. Performanțe se obțin și la Matematică. Astfel, 7 din cele 12 premii obținute de Prahova la Olimpiada Națională de Matematică organizată de Societatea de Matematică din România, sunt obținute de elevi caragialiști, iar la EUROPEAN MATHEMATICAL CUP  Savu Stefan a obținut medalie de argint.  Anul acesta ei au obținut și o medalie de argint la Olimpiada Națională de Chimie. Rezultate deosebite au fost obținute la concursul internațional de programare InfO(1) Cup 2021organizat de Centrul de Excelență Prahova dar și la Concursurile de robotică la care au participat echipele de seniori și de juniori. În 2021 elevul Dragomir Victor a obținut locul 1 la concursul „Scientist for a day” organizat de NASA. Promovabilitatea la Examenul Național de Bacalaureat este 100% un rezultat cu care Colegiul Caragiale se mandrește este acela că la Examenul Național de Bacalaureat din 2020, 92 din absolvenți au luat note de 10 la materiile de examen. Astfel, au fost 12 note de 10 la Limba Română, 26 de note de 10 la Matematică, 19 note de 10 la Istorie, 5 note de 10 la informatică, 6 note de 10 la Logică, 13 note de 10 la fizica, 7 note de 10 la Chimie, 5 note de 10 la Biologie și 1 nota de 10 la Psihologie. Și acest lucru demonstrează calitatea foarte bună a activității didactice a corpului profesoral din Colegiul Caragiale.

În afara unei educații de foarte bună calitate elevii din Colegiul Caragiale beneficiază de o bază materială foarte bine dotată cu aparatură modernă, cu softuri educaționale și cu materiale didactice moderne și de o bază sportivă. Sunt deja renumite stația meteo, domul de astronomie, laboratoarele de informatică și spațiul de șah.

Elevii Colegiului Caragiale se pot implica în activitățile Consiliului Școlar al Elevilor care anul acesta a desfășurat printre altele proiectele „Un altfel de Crăciun” și „Caragiale ajută” și care este partener al Asociației Părinților în organizarea „Târgului de Crăciun”, pot activa în corul „Liceenii CNILC”, în grupul „Cununița Muntenească”, în echipa de teatru, în clubul de debate (care a obținut numeroase premii la competiții), în echipele de handbal, baschet, fotbal, pot face șah, pot scrie la revista „Curierul liceului”(care apare din 1891), pot participa la activități de voluntariat și la Proiectele Erasmus+ și la taberele de limbi străine.

Pentru anul școlar 2021-2022 planul de școlarizare 10 clase a IX-a din care: 1,5 clase de matematică-informatică bilingv engleză; 0,5 clase de matematică-informatică bilingv germană; 3 clase de matematică informatică, din care 1 clasă de matematică-informatică intensiv informatică formată din elevi cu performanțe la matematică, informatică, fizică, chimie, robotică; 2 clase de științele naturii; 1 clasă de filologie bilingv engleză; 1 clasă de filologie bilingv franceză și 1 clasă de științe sociale-istorie.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor