Coduri hidrologice prelungite și extinse pentru următoarele 72 de ore

sursă foto B1
angajare

Coduri hidrologice prelungite și extinse pentru următoarele 72 de ore

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 3 zile, specialiștii I.N.H.G.A. au prelungit Codul Portocaliu până vineri, 20 ianuarie, la miezul nopții.

Sub incidența acestuia se află râuri din 6 bazine hidrografice și anume:

  • Arieş – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Câmpeni (judeţul Alba);
  • Jiu – afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de stația hidrometrică Sadu și amonte de stația hidrometrică Rovinari (judeţul Gorj). De asemenea, este afectat și sectorul situat în aval de confluenţa cu râul Motru și amonte de stația hidrometrică Podari (judeţul Dolj);
  • Motru – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Broşteni (judeţele: Gorj şi Mehedinţi);
  • Gilort – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj);
  • Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului situat în aval de confluenţa cu râul Cibin și amonte de acumularea Ioneşti (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş);
  • Olteţ – bazinul superior (judeţele: Gorj şi Vâlcea).

De asemenea, în următoarele 72 de ore, respectiv începând de astăzi, 18 ianuarie, ora 12, până sâmbătă, 21 ianuarie, la aceeași oră, este valabil Codul Galben pentru unele sectoare de râuri din următoarele bazine hidrografice: Tisa – intrarea în ţară, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş şi Ialomiţa.

În acest interval se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații și respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de aceste fenomene.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.

comunicat de presă

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here