logo
RNTV Live

Codul Penal, modificat. Vezi câţi ani de închisoare vor face cei care infectează cu coronavirus

Codul Penal, a încercat să-ţi omoare iubita
Mihai Constantinescu

Pedepse aspre pentru cei care infectează cu coronavirus

Codul Penal, modificat. Vezi câţi ani de închisoare vor face cei care infectează cu coronavirus

În plină epidemie de coronavirus, Codul Penal a fost modificat pentru a proteja populaţia. Astfel, dacă o persoană  infectează una sau mai multe persoane, vinovatul va primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani, dar poate ajunge și până la 15 ani dacă provoacă moartea în urma transmiterii virusului.

Potrivit Liberatea.ro, modificarea legii privind zădărnicirea combaterii bolilor a fost adoptată în timpul ședinței de Guvern din noaptea de marți.

„Cine nu respectă măsurile dispuse de autorități trebuie să știe că li se va întocmi dosar penal. Nu putem accepta ca cetățenii care sunt în situația de a fi izolați la domiciliu sau carantină să nu respecte aceste decizii, să umble și să riște sănătatea altora”, a anunțat premierul Ludovic Orban miercuri, într-o declarație de presă.

Guvernul a majorat și pedepsele pentru falsul în declarații. De asemenea, a fost introdusă și o nouă infracțiune: omisiunea de a da datele, potrivit sursei citate.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-primarie-din-prahova-face-cel-mai-frumos-gest-posibil-pentru-a-proteja-bunicii-de-infectarea-cu-covid-19/?fbclid=IwAR3BjeWLMQsZDsqLmBmiowa8yIFloIN_5XEWxhC-vwk7aRy1YS3Wo_muybo

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor