Cod roşu la Spitalul de Urgențe din Ploiești. Medicii fac imposibilul

Criză de medici la Spitalul de Urgență din Ploiești

Cod roşu la Spitalul de Urgențe din Ploiești. Medicii fac imposibilul.

Criză acută de cadre medicale în unitățile sanitare din Prahova. Cea mai gravă situație este la Spitalul de Urgențe din Ploiești, unde, deși salariile au fost majorate, posturile scoase la concurs au rămas neocupate.

Spre exemplu, Secția de Cardiologie a Spitalului de Urgență Ploiești, se confruntă cu o situație alarmantă. Pe fiecare gardă este un singur medic. Insuficient dacă ne gândim că secția are 90 de paturi, ocupate în totalitate aproape în permanență. Mai mult, desi este un singur doctor, acesta trebuie să asigure și consultul de specialitate pentru bolnavii care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe și au nevoie de cardiolog.

De altfel, și Urgențele au deficit cronic de medici. Din cele 39 de posturi de medici existente, sunt ocupate doar 22. Și Secția de Anestezie – Terapie Intensivă se confruntă cu lipsa de personal. În acest moment, din cele 21 de posturi de anestezist, sunt ocupate doar opt. De menționat este că la Spitalul de Urgențe din Ploiești, anual se fac în medie, peste 64.000 de internări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here