logo
RNTV Live

Prahova, sub avertizare COD ROŞU de inconştienţă. Dosare penale pe bandă rulantă

a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, motiv pentru care a fost condus la Spitalul
Mihai Constantinescu

Prahova, sub avertizare COD ROŞU de inconştienţă. Dosare penale pe bandă rulantă

Luna februarie a început prost în Prahova. Este COD ROŞU de inconştienţă din cauza şoferilor care aleg să se urce la volan beţi şi/ sau fără permis de conducere şi conducând cu viteză.

Doar de la începutul lunii în curs, poliţiştii au depistat în trafic mai multe astfel de cazuri pentru care au fost nevoiţi să întocmească dosare penal.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/politistii-prahoveni-in-doliu-un-coleg-de-ai-lor-a-decedat-astazi/?fbclid=IwAR3UWDPClOMF6QhEVPSdBW9dP8K6AN5KeOtsnkFl3MqYAxkSC8H5S-zh32E

Prima zi de foc

Primul exemplu a fost descoperit chiar pe 1 februarie. Polițiști din cadrul Serviciului Rutier – BDNE au oprit un autovehicul care fusese înregistrat de aparatul radar, încălcând regimul legal de viteză. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că, conducătorul auto, un bărbat de 65 de ani, din județul Constanța, are dreptul de a conduce suspendat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

În aceeaşi zi au mai fost întocmite alte trei dosare penale pentru şoferi prinşi la volan beţi.

A doua zi din lună

A doua zi, în jurul orelor 02:00, lucrători din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Puchenii Mari au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DJ 100 B, pe raza comunei Gorgota, pe partea carosabilă, se află un autovehicul avariat. Polițiștii au identificat conducătorul autoturismului avariat. Acesta a declarat că a pierdut controlul volanului, intrând în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. A fost testat cu aparatul etilotest, reieșind valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice. În cauză sunt efectuate cercetări privind infracțiunile de conducere sub influența alcoolului și refuzul de prelevare a mostrelor biologice.

Exemplele negative continuă

Tot în ziua de 02 februarie, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 de Poliție Rurală Florești, în timp ce executau activități specifice pe raza comunei Filipeștii de Târg, pe DJ 101 I, au observat un autoturism, în afara părții carosabile. În zonă a fost identificat un grup de persoane, între acestea, fiind depistat și un tânăr de 21 de ani din comuna Filipeștii de Târg, care a recunoscut faptul că el a condus autovehiculul. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,73 mg/l în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 de Poliție Rurală Florești, au oprit pentru control un autovehicul care se deplasa pe DJ 720, pe raza localității Florești. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 51 de ani din Măgureni rezultul a fost pozitiv, reieșind valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Duminică, 02 februarie polițiști din cadrul B.D.N.E.- DN1A, au oprit în trafic, pe raza orașului Vălenii de Munte, o autoutilitară. Era  condusă de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din orașul Zimnicea, județul Teleorman. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, fiind obţinută valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Dosare penale pe bandă rulantă

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, în dimineața zilei de 02 februarie a.c., pe DJ 101D, în localitatea Mălăiești, au identificat în trafic un conducător auto în vârstă de 50 de ani- Teestat cu aparatul etilotest a avut o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 02 februarie, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Ploieşti, în timp ce executa activităţi specifice pe strada Ghighiului din municipiu, a observat un autoturism care a schimbat brusc direcţia de deplasare la vederea echipajului de poliţie.au pornit în urmărirea şi oprirea acestuia, ocazie cu care a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 33 ani din comuna Balta Doamnei. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat a fost de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

A treia zi

Nici a treia zi din lunp nu a fost scutită de probleme. Pe raza comunei Măgurele, poliţiştii au oprit pentru control un auto care se deplasa pe DN1A din direcția Vălenii de Munte către Ploiești. A fost identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 20 de ani din orașul Vălenii de Munte,. Teestat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Cu maşina în şanţ

În dimineața zilei de 03 februarie a.c., în jurul orelor 06.50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Boldești-Scăeni, au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că, un conducător auto a intrat cu autoturismul într-un șanț. Au descoperit un bărbat de 32 de ani, din localitatea Jilava, județul Ilfov. Se pare că în timp ce conducea un autovehicul, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, ajungând în șanț. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. I-a fost reținut și permisul de conducere, eliberându-se o dovadă fără drept de conducere.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/atentie-de-astazi-scad-temperaturile-si-va-ninge-in-toata-tara/?fbclid=IwAR1jVthhnzeJsVEM3GLhQsyh_nWJQsh7PoGwTQ-6tP2EvCATMFVFyJAXSzY

Pentru mai mulşte ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor